BELİZE

BELİZE

BELİZE REHBERİ

Meksika tarafından kuzeye, batıya doğru Guatemala ve doğuya doğru Karayip Denizi ile sınırlanan Belize, Orta Amerika’daki tek olanıdır - Maya, Mestizo ve Garifuna. Açık deniz, dünyanın en büyük ikinci bariyer resifinde (Avustralya’dan sonra) uzanırken, iç kesimlerde orman molozu Maya kalıntıları, uzak trekler ve Amerika’daki en çılgın mağaralardan bazılarını bulacaksınız.

BELİZE'DE DALIŞ

Dünyada Belize’nin Deniz Feneri Resifi'ndeki Mavi Delik kadar manyetik olan çok az dalış noktası var. Havadan bakıldığında, sığ bir aqua marin irisinin kenarlarından aldığı bu masmavi 300m çapındaki sulu öğrenci, Belize'de dalışın görsel simgesidir. Lavabo içine iniş göreceli olarak derin - 40 m'ye kadar - ve suyun berraklığına rağmen mürekkep karanlık. Sinir bozucu ancak canlandırıcı kısım kireçtaşı çıkıntısının altında ve su altı duvarları boyunca kaymaktadır. Dalışların çoğu 10 dakikadan daha az sürmektedir, ancak kaçırılmaması gereken dünya dışı bir sualtı deneyimidir. 

BELİZE'DE KANO

BELİZE'DE KANO 

Resiflerin etrafında kayıklamak ve Belize sahili açıklarında uçurumlar sansasyoneldir, ancak gerçek bir macera için anakaradan iki ya da üç saatlik bir tekne yolculuğu olan bir dizi ada olan Glover’s Reef Atoll’a uçun. Su altında kalmış bir dağ sırtı tarafından oluşturulmuş olan resifler ve lagünler kayakçı, dalgıç ve şnorkelle yüzme için eşsiz bir cennettir.

BELİZE'DE MAĞARACILIK

Belize'de 4,8 km uzunluğundaki Actul Tunichil Muknal (ATM), Taş Mezarlığı Mağarası, sizi antik Maya'nın Xibalba olarak bildiği yeraltı dünyasının derinliklerine götüren nefes kesici bir yeraltı deneyimi. San Ignacio'da en iyi şekilde düzenlenen zorunlu rehberli bir tur, sizi mağaranın serinletici kireçlenmiş iskeletine ulaşana kadar dondurucu nehirlerden, karartılmış deliklerden, kalsit akış taşı duvarlarından ve Maya eserlerinden geçirecek. -küçük bir kızın kristalize fedakarlığı. Zorlu geçiyor ve çok ıslanacaksınız, ancak zor şapka, far takılı olacak ve deneyimli bir rehber tarafından birçok insanın sıkıştığı ve diz çökmesini sağlayan bir dünyaya yönlendirileceksiniz.

BELİZE'DE ZİPLİNE

Bir zipline'da ormandaki gölgelikte uçmak (uçan tilki) heyecan verici bir tecrübedir ve Belize, ülkenin etrafına dağılmış en az altı kurgu ile iyi bir performans sergiliyor. Bir emniyet kemerine bağlı olarak, kule platformundan platforma zum, nehirleri ve kanyonları geçip daha da yükseğe tırmanıyorsunuz. Cayo'daki Calico Jack’ler kanyonda salınım ve kablo yürüyüşüne sahipken, Mayflower Bocawina'da Belize’nin en uzun zeplinle uçup ardından bir şelalenin altına girebilirsiniz. Muhtemelen en uzak zipline, 40 km'lik bir 4WD sürüş ile ulaşılan Toledo Bölgesi'ndeki (Derin Güney) Blue Creek'tir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi