DOĞU EKSPRESİ SEYAHAT NOTLARI

DOĞU EKSPRESİ ROTASI

DOĞU EKSPRESİ ROTASI

DOĞU EKSPRESİ İLE Ankara

Tren, akşam saat 5 civarında, Türkiye'nin ikinci büyük şehri olan başkent Ankara'dan hareket etmektedir. Tarih kadar İstanbul kadar zengin olmasa da, önemli müzeler, camiler ve bir kale vardır. Aynı zamanda, 1923'te Ankara'yı başkent yapan modern Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün mezarına da ev sahipliği yapıyor. Kısa bir ziyaretten sonra, her gün sadece birkaç trenin kalktığı, yenilenen ve parıldayan tren istasyonuna gidin moderniteye rağmen.

Buzdolabınız, lavabonuz ve iki koltuklu rahat kabininizden Ankara'nın kaymasını ve kayalık kırların başlamasını izleyin. Yemek arabasında bir yemek yiyin ya da piknik yapın, sonra ranzalarınızı katlayın ve erken bir gece geçirmeyi düşünün. Tren, saat 7: 00'de küçük ilçenin eteklerine ulaşır.

Karanlık Kanyon

Karanlık Kanyon

İliç'den arabayla kısa bir sürede sizi Karanlık'a, ya da tepedeki uçan kuşlarla dolu, muhteşem, sessiz bir vadi olan "Karanlık" Kanyon'a götürür. Bir motorlu teknede, barışçıl Fırat'a doğru bir gezintiye çıkın, ardından pitoresk Kemaliye'ye doğru ilerleyin. Vadi boyunca bir manzaraya bürünün ve daha sonra köyün içine yerel şairlerin eserleriyle süslenmiş işaretlerle kaplı bir yoldan aşağıya doğru kıvrılın. Burada, Alp ahşap dağ evlerinin arasında, yerel tatlı badem yemeğini deneyin ve trene dönmeden önce otantik bir Türk çayhanesinde bir bardak çay için.

DOĞU EKSPRESİ İLE Erzincan

Doğu Ekspresi, Erzincan'ın banliyölerinde, karla kaplı dağlarla çevrili öğle yemeği durağında farkedilmeye başlayan yolculuğa neredeyse 1000 metre tırmanıyor. Bir zamanlar büyük şehir, 1939'da büyük bir depremden hiç bir zaman tam olarak kurtarılmadı. Etrafı çevreleyen bir alanda, suyun ormandan düştüğü görünen Girlevik şelaleleri ve Altıntepe kalesi yakınındaki, iyi korunmuş bir Bizans mozaiğine sahip bir kilisenin kalıntıları var. 6. yüzyıldan itibaren. Doğal olarak oluşan gazlı su ile yerel bir çeşme ve kasabadaki küçük bir alışveriş kompleksinde çukur durduktan sonra öğleden sonra trene geri dönün.

DOĞU EKSPRESİ İLE Erzurum

Erzurum'un akşam durağı, Erzincan'dan yine 500 metre yüksekte. Bu kez tren istasyonu, hareketli ve modern şehir merkezinin merkezindedir. Tur rehberleri olmadan yapılabilecek kısa bir yürüyüş, 1200'lü yıllarda büyük Ulu Camii'nin yanında ilahiyat okulu olarak inşa edilen ikiz kuleli Çifte Minareli Medrese gibi mimari zevkler sunuyor. Ayrıca müze olan Yakutiye Medresesi ve kale kalesi manzarası da görülmeye değer. Trende geçen uzun bir günün ardından, yerel olarak çevrilmiş kuzu kebabı - yatay olarak döndürülen kuzu - kabul edilir. Koç Cağ Kebap'ta trenden sadece beş dakika uzaklıkta leziz olanlar var.

KARS

DOĞU EKSPRESİ İLE Kars

Tren gece yarısından sonra Kars'a varır, gelmeden önce rezervasyon yapın. Kasabanın kendisi, Rus etkisinden dolayı şebekeye benzer ve bazı yollarda, birbirinden ayrılmaları için belirteçler olarak hayvan heykelleri bulunur. Kars Kalesi bir tepenin üzerinde durmaz duruyor ve resmi devlet daireleri de dahil olmak üzere çarpıcı koyu taş Rus binaları ve Çar Nicholas II tarafından saray olarak inşa edilen Hotel Katerina Sarayi var. Ruslar 1800'lerde Kars'ı işgal ettiler, ancak Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra kazandılar. Hareket eden trenden sonra ayaklarınızı sağlam bir zeminde tutmanın tadını çıkarın.

Ani

Kars'a arabayla bir saatten az bir süre, bin yıl önce Ermeni medeniyetinin başkenti olan Ani'nin ve bir zamanlar dünyanın en büyük şehirlerinden biri olan güzel kalıntılarıdır. Oraya ulaşım veya yerel şirketlerden turlar düzenlemek kolaydır. Bir tarafında görkemli bir duvarla ve diğer tarafında derin bir vadi ile çevrili, bir dizi iyi korunmuş kilise ve Ermenistan'ın harika manzaraları var. Batı Avrupa'da, Ani gelişen bir turistik cazibe merkezi olurdu, ancak burada neredeyse tek başına dolaşabilirsiniz. Kars'a geri dönün ya da yakındaki Ölçülü köyünde yerel bir Kürt kaz yemeği hazırlayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi