Janiculum Hill

Janiculum Hill

Janiculum Hill

Gianicolo, antik kentin hemen dışında bulunmaktadır ve Roma'nın karmaşasından uzaklaşmak için ziyaret etmek için harika bir yerdir. Tepenin üstündeki panoramanın nefes kesici olduğunu söylemeye gerek yok.
Birçok kişi tarafından Roma'nın sekizinci tepe olarak kabul edilen Janiculum Tepesi, şehir merkezine yakın, huzurlu ve ferahlatıcı bir cazibe merkezidir. Patikalarında yürürken, şehrin muhteşem manzarasının tadını çıkaracaksınız.
Janiculum, şehir savunmasında oynadığı önemli tarihi rol nedeniyle çok popüler oldu. Garibaldi'nin Fransız birlikleri tarafından saldırı düzenlediği savaşın ortamı haline gelen yolları, Giuseppe Garibaldi de dahil olmak üzere kahraman heykelleri ile doludur.

Janiculum'da Neler Görmeli?

Janiculum Hill

Janiculum, şehrin karmaşasından uzaklaşan şenlikli bir atmosferin tadını çıkarırken dolaşmak için çok hoş bir yer. Genellikle kukla gösterileri veya midilli gezintileri gibi çocuklar için aktiviteler vardır.
Tepenin üst kısmında ziyaret edilebilecek en ilginç yerlerden bazıları şunlardır:
Fontana dell'Acqua Paola: Bu, eski bir Roma su kemerinin yeniden açılmasını kutlamak için 17. yüzyılda oluşturulan anıtsal bir mermer çeşmedir.
Manfredi Feneri: 1911 yılında inşa edilmiş olan güzel fener, Arjantin'e göç eden İtalyanlardan gelen bir hediyeydi.
Montorio'daki San Pietro Kilisesi: Fransisken keşişlerine yönelik bir manastırın parçası olarak kurulan kilise, bugüne kadar halka açık. Verandasında, Aziz Peter'in çarmıh edildiği yere dikilmiş küçük bir tapınak olan Tempietto del Bramante'yi bulabilirsiniz.
Garibaldi Anıtı: Bronz atılmış ve Garibaldi'yi temsil eden bu atlı heykel, 1849'da Fransız ordusunun Roma saldırısı sırasında Janiculum'da gerçekleşen olayları hatırlatan hatıra parkının bir parçasını oluşturur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi