New Orleans Notları

New Orleans
New Orleans

New Orleans

New Orleans, hoşgörü uyandıran bir şehrin erimiş tenceresi, canlı, dikişsiz bir yer. Burası yemek, içmek, caz veya R&B dinlemek, geçit törenine katılmak ve kendinizi atmosfere sürüklemek için uygun bir yer. Mardi Gras veya New Orleans Caz ve Kültür Mirası Festivali'ne veya başka bir nedene gelseniz de, bu eşsiz varış yerini ziyaret etmek asla iki kez aynı değildir, ancak daima unutulmazdır. Şekerli tozlu pancarlar bir zorunluluktur, istediğiniz saatte kokteyl saati ve sokak müzisyenleri sizi kaldırımda dans ettirir. 

New Orleans Jackson Meydanı
Jackson Meydanı

New Orleans Jackson Meydanı

Tarihi binalar ve atmosferik sokak hayatı ile çevrili olan bu güzel peyzajlı park, Fransız Mahallesi'nin kalbidir. St. Louis Katedrali meydanın tepesinde yer alırken, iki İspanyol sömürge binası olan Cabildo ve Presbytère kiliseyi kuşattı. Meydanın her iki tarafındaki yakışıklı tuğla daireler Pontalba Binaları. Park, güneş düzeninde düzenlenmiştir, yürüyüş yolları merkezden yayılmıştır - King Louis XIV kraliyet sarayında popüler bir bahçe tasarımı olan Sun King. Gün boyunca, düzinelerce sanatçı resimlerini park çitine asıyor ve tuval üzerinde çalıştıkları ya da yoldan geçenlerin portrelerini çekmeyi teklif ettikleri açık hava stüdyoları kuruyorlar. Bu sanatçıların sohbete katılması kolaydır ve Çeyrek ve New Orleans'ın birçok yönü hakkında bilgilidir. Müzisyenler, pandomim, tarot-kart okuyucular ve sihirbazlar, çoğu gece gündüz kaldırım taşı yaya alışveriş merkezinde çalışıyorlar.

Başlangıçta Place d'Armes adı verilen meydan, 1718'de askeri geçit töreni alanı olarak kuruldu. Aynı zamanda, tehlikede yanmak, kafaları kesmek, tekerleği kırmak ve sarkmak dahil olmak üzere çeşitli şekillerde yürütülen kamu idamları bölgesiydi. 1812 Savaşı'nda New Orleans Savaşı'nda muzaffer lider olan Andrew Jackson'ın heykeli, meydanın merkezini yönetiyor; 1850'lerde parkın adı değiştirildi. Heykelin katedral tarafındaki tabanda oyulmuş kelimeler ("Birlik korunmalı ve korunmalı"), İç Savaş sırasında New Orleans'ı işgal eden ve onları yazan Federal birliklerin kalıcı bir hatırlatmasıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi