Palatine Tepesi

Palatine Tepesi

palentine tepesi


Roma Forumu'nun 40 metre yukarısında yer alan Palatine Tepesi, Roma'nın yedi tepesinin en merkezi yeridir ve şehrin en eski bölgelerinden birini oluşturur.

Palatine Tepesi, İtalyan başkentinin doğduğu ve 1000 yıldan beri yaşadığı düşünülüyor.

Cumhuriyet Dönemi döneminde, üst sınıfa mensup olan Roma vatandaşları, Palatine Tepesi'ne yerleşti ve önemli izleri hala korunan görkemli saraylar inşa etti.

Efsaneye göre; Roma mitolojisinde Palatine Tepesi'nde bulunan Romulus ve Remus ile ilgilenen kurt Luperca'nın yaşadığı mağaradan bahsedilir. Efsaneye göre, kardeşler büyüdüklerinde nehrin kıyısında bir şehir kurmaya karar verdiler, ancak kararın bazı noktalarında anlaşmaya varamadıklarında, Romulus Remus'u öldürdü ve Roma kentini kurdu.

Palatine Tepesi'nde görebilecekleriniz


Palatine Tepesi'nde, antik çağda yüksek Roma toplumu için yaratılan etkileyici binaların yüzlerce harabesini görebilirsiniz. Tüm sahne etkileyici olsa da, bunlar özel ilgi gerektiren noktalardan bazıları:

DomusFlavia
Domus Flavia


Görkemli saray Domus Flavia, 81. yılında inşa edilmiştir. İmparator Domitian'ın resmi ve resmi ikametgahı olarak. Hala görülebilen kapsamlı yapının bazı kısımları var.

Livia Evi:

yüzyılda inşa edilen mütevazı inşa edilmiş bu ev, B.C. Palatine Tepesi'ndeki en iyi korunmuş yapılardan biridir. Bir zamanlar tavanları ve duvarları neşelendiren

mozaiklerin ve fresklerin kalıntılarını görmek hala mümkün.

Augustus Evi: OctavianAugustus'un özel konutu olarak inşa edilen iki katlı ev, duvarlarını süsleyen değerli ve renkli fresklerin büyük bir bölümünü oluşturuyor.

Farnese Bahçeleri: 16. yüzyılın ortalarında Tiberius Sarayı'nın kalıntıları üzerine tasarlanan Farnese Bahçeleri, Avrupa'da ilk botanik bahçelerinden biriydi.

Domitian Hipodromu: Bir Roma sirkinin ortaya çıkması göz önüne alındığında, stadyumun yarışlar için mi yoksa sadece bir bahçe olarak mı kullanılmış olduğu kesin olarak bilinmemektedir.

Palatine müzesi: Bu küçük müzede, Palatine Tepesi'nde yapılan kazılarda yapılan keşifler sergilenmektedir. Heykeller, freskler, mozaikler ve Palatine Tepesi'nin altın çağına ait diğer nesneleri içerir.

Palatine Tepesi'nden Roma Forumu'nun en güzel manzarasını yukarıdan görebilirsiniz.

Antik Roma'da bir yürüyüş Palatine Tepesi, antik Roma'nın korunmuş köşelerinin çoğunu geçerken, ağaçların gölgesinde sessiz bir gezinti yapmak için çok hoş bir yer.

Roma Forumu ve Palatine Tepesi'nin her biri çok ilginç olması gereken çok geniş bir alanı kapladığından, ziyarete yarım gün ayırmaya değer.

Palentine Tepesi Konumu 


Viadi San Gregorio, 30

Palentine Tepesi Açılış Saatleri


Her gün: 08:30 - 19:00

Giriş Ücreti

Kolezyum, Roma Forumu ve Palatini ziyareti için birleştirilmiş bilet:

Yetişkinler: 12 €

Avrupa Birliği üyeleri (18 - 24): 7,50 €

Çocuklar (17 yaşından küçük) ve yaşlılar (65'ten fazla) AB üyesi: ücretsiz giriş

Kolezyum, Roma Forumu ve Palatine Tepesi Turu € 39

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi