SARIKAMIŞ VE CIBILTEPE KAYAK MERKEZLERİ

Sarıkamış Kış Turizm Merkezi

sarıkamış kayak merkezi


Kış sporları ve kış turizmi bakımından Türkiye'nin birinci derecede öncelikli beş merkezinden biri olan Kars - Sarıkamış Kayak Merkezi çevresi ünlü sarıçam or­manları ile kaplı, 2200 - 2900 metre yükseklik gösteren bir plato üzerinde yer al­maktadır. Sarıkamış Kayak Merkezi, Kars 'a 54 km , Erzurum 'a 153 km uzaklıkta olup, Kars havaalanına 40 dakikalık mesafededir.

Nazım imar planları , Turizm Bakanlığı 'nca hazırlanan Sarıkamış Kayak Merke­zi toplam olarak "15.000 /kayakçı/ gün" potansiyel kullanım kapasitesi sunmak­tadır. İlçe merkezinin güneydoğusunda Cıbıltepe (2200 - 2634 m), batısında Süphan Dağı (2200 - 2900 m), doğusunda ise Ağbaba (2200 - 2810 m) kayak alanları yer al­maktadır.

Bu üç yer arasında "birinci gelişme bölgesi" olarak saptanan, öncü ve örnek ya­tırımlara açılmış olan Cıbıltepe Kayak Merkezi, yaklaşık "5.000 / kayakcı / gün" bü­yüklüğünde bir kapasite sunmaktadır.

Cıbıltepe Kayak Merkezi

cıbıltepe kayak merkezi


Cıbıltepe kayak alanında 2 adet telesiye tesisi (birincisi 1437 m, ikincisi 1807 m uzunlukta ) hizmete açılmıştır. 1998 yılı itibariyle toplam 250 yatak kapasiteli 3 tesisin bulunduğu Sarıkamış Kayak Merkezi 'nd e inşaatına başlanan 3 otelin biti­rilmesi durumunda bu sayıya 974 yatak daha ilave edilecek ve yatak kapasitesi 1.224 olacaktır.

Normal kış koşullarında yılda ortalama olarak 4 ay, 8 ile 100 cm kalınlığında karla kaplı olan Sarıkamış'ta, en uygun kayak mevsimi 10 Aralık- 10 Nisan tarihleri­dir. Sarıkamış çevresi özellikle 'Alp ve Kuzey Disiplini' kayak uygulamaları ile 'ka­yak safari' ve' 'kızaklı geziler' için çok uygun ortam sunmakta, snowboard sporu ise kısmen yapılabilmektedir. Sarıkamış Kayak Merkezi Slalom, Büyük Slalom ve Süper­ kayak türlerini yapmaya elverişlidir.

Sarıkamış'ın kış turizminin yanında piknik alanı bakımından da zengin bir yöre olması kış mevsimindeki ilginin yazın da devam etmesini sağlamaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi