Villa d'Este (Tivoli)

Villa d'Este (Tivoli)

Villa d'Este (Tivoli)


Villa d'Este, Roma'nın eteklerinde bulunan görkemli bir Rönesans konutudur. Güzel bahçeleri ve büyüleyici bir şekilde dekore edilmiş odaları ile dikkat çekiyor.

Villa d'Este Görebilecekleriniz

Villa d'Este (Tivoli)

Villa d'Este'deki tüm odalar, duvarlara ve tavanlara boyanmış fresklerle güzel bir şekilde dekore edilmiştir. Villa'nın en nefes kesen kısmı bahçenin ve aşağıdaki kırların muhteşem manzaraları olmasına rağmen köşkün heykellerle dolu yemyeşil bahçelerinde ve 500 çeşmenin üzerinde gezmek ziyaretin en iyi kısmı. Tesisin, Fontana di Rometta ve oval çeşme arasında bulunan Yüz Çeşmeleri (İtalyanca Cento Fontane), mimari bir şaheserdir. Bahçede ayrıca muhteşem bir şelale vardır ve Organ Çeşmesi (Fontana dell’Organo) keşfedilmeye değerdir. 
1571'de, çeşme içine kurulmuş bir su organına sahipti; bu, onu duyan herkesi şaşırtıyor.
Tivoli'yi keşfederek bir gün geçirmek istiyorsanız, Villa d'Este kesin bir zorunluluktur. Fıskiyelerinin serinliğini ve ağaçlarının gölgesinin tadını çıkarırken bahçelerini keşfetmek, özellikle yaz aylarında oldukça kabul edilebilir. Villa d'Este, Roma'dan sadece 30 km uzaklıktadır ve hareketli şehirden mükemmel bir kaçış yolculuğu geçirmektedir. Ziyaretçiler bu ziyareti çok yakın olan Villa Adriana ile birleştirebilirler.

Villa d'Este'e gitmenin birkaç yolu vardır. Rehberli tur: Bu en kolay seçenektir. Otelden araçla alma, oraya geri dönüş, İngilizce rehberli tur ve giriş biletleri dahildir. Kişi başı fiyatı 64 € 'dur. Otobüs: Roma'dan Tivoli'ye seyahat eden otobüsler, otobüs durağı Ponte Mammolo'dan (metro hattı B) çıkar ve şirketin adı Cotral'dır. Yolculuk başına 2 €.


Araç kiralama: Bir kaç günlüğüne araç kiralamayı planlıyorsanız, bu seçeneği öneriyoruz; Trenle gitmek de mümkün olsa da oldukça yavaştır, pahalıdır ve sizi Villa d'Este'den otobüsten daha uzakta bırakır. Villa Adriana'yı da ziyaret etmek isterseniz, her iki konaktan 1 € değerinde bir otobüs vardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi