Bodrum Tatil Rehberi

Bodrum Hakkında

bodrum


Bodrum, Rodos Şövalyeleri tarafından inşa edilen etkileyici bir ortaçağ kalesidir. Ege ve Akdeniz'in buluştuğu Bodrum'un göz kamaştıran mavi koylarına mutlaka uğramalısınız.

Bodrum cazibesi ile ünlüdür ve uzun palmiye ağaçlarıyla çevrili sahil şeridinde dolaşan tatilciler, zarif yatlarla dolu yat limanı ilçeyi cazibe merkezi haline getirir. Özellikle su altı dalgıçları, sayısız resifleri, mağaraları ve görkemli kaya oluşumlarını keşfetmek isteyecektir.

Sular, tüm şekil ve büyüklüklerde çok renkli süngerler, farklı türlerde ahtapotlar ve muazzam bir çeşitlilikteki diğer su yaşamlarını sunar. Bodrum'un tersanelerinin itibarı çok eski zamanlara dayanıyor ve bugün zanaatkarlar hala geleneksel yatları inşa ediyor.
Sivri bir yay ve kıç ile Tirhandil ve geniş kiriş ve yuvarlak kıçlı Guletler üretmektedirler.

bodrum gece hayatı
Bodrum, canlı, samimi  atmosferi ve birçok küçük galeri ile Türk sanat camiasının merkezi olarak ün kazanmıştır. Bu topluluk, aynı zamanda gece hayatını da canlandıran niteliktedir. Bodrum'da akşamları taze menüler sunan restoranlarda ve diğer Ege spesiyalitelerinde akşam yemeği yemek için pek çok restorandan birinde hoş zaman geçirebilirsiniz. Daha sonra gece kulüpleri (bazıları kabare ile) ve muhteşem diskolar sabaha kadar eğlenceye devam etmenizi sağlar. Son zamanlarda, çoğu yabancı, tatilleri ve emeklilik için Bodrum ve çevresindeki mülkleri satın aldı (ve almaya devam ediyor).

Bodrum Tarihi

bodrum yat kiralama


Özellikle İngilizler için popüler bir alan haline geldi.Antik çağda Karya'nın başkenti Halikarnas olarak bilinen Bodrum, Herodot'un doğduğu yer ve Antik Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan Kral Mozolos'un Mezarıdır (M.Ö. 4. yüzyıl).
Limanda, Bodrum Kalesi veya ortaçağdan kalma St. Peter Kalesi, 15. yüzyıldan kalma haç mimarisinin güzel bir örneğidir ve Bronz Çağı'na kadar uzanan kalıntıları ile Sualtı Arkeoloji Müzesi'ne dönüştürülmüştür.

Göktepe'den gelen çarpıcı panoramik manzara, ziyaretçiler tarafından Müzeler'deki 2. yüzyıl tiyatrosuna çok benziyor.Güzel Bodrum Yarımadası, bastırılmış ve rahatlatıcı bir atmosferle ilgilenen tatilcilere uygundur. Konuk evleri ve sakin koylarda küçük otelleri olan büyüleyici köyler yarımadanın ucunu tutar. Güney sahilinde Bardakçı, Gümbet, Bitez, Ortakent, Karaincir, Bağla ve Akyarlar kumlu plajlara sahiptir. Kampçılar ve rüzgar sörfçüleri Gümbet'in tadını çıkarıyor ve Bitez'deki renkli yelkenli kurulları, koydaki yat direkleri arasında ustalıkla örülüyor. Kıyıda, sahili çevreleyen portakal ve mandalina bahçelerinde sessiz yürüyüşler yapabilirsiniz.


Ortakent, bölgedeki en uzun kumlu plajdan birine sahiptir ve kafa dinlemek için ideal bir yer sunmaktadır. Bodrum yarımadasındaki en güzel plajlardan biri olan Karaincir, deniz kenarındaki hareketli aktif günler için ideal ve yerel köylülerle rahat akşamlar için idealdir. Son olarak, Akyarlar plajının ince, tozlu kumu için haklı bir üne sahiptir, aynı zamanda dünyanın en iyi plajlarından biri olarak kabul edilir. Turgutreis, Gümüşlük ve Yalıkavak, hepsi mükemmel plajlara sahip, yarımadanın batı tarafında yer alır ve yüzme, güneşlenmek ve su sporları için idealdir. Turgutreis'te, aynı adı taşıyan büyük bir Türk Osmanlı amiralinin doğduğu yer, onu onurlandıran bir anıt bulacaksınız. Antik Myndos Limanı Gümüşlük'te misafirperver ve dışarıdaki yerel halkla kolayca arkadaşlık kurabilirsiniz. Yalıkavak'ta basamaklı Begonviller ile beyaz yıkanmış evler bulursunuz.

Küçük kafeler ve ara sıra yel değirmeni pitoresk bir ortam yaratmaktadır.Yarımadanın kuzey kıyılarını Torba, Türkbükü, Gölköy ve Gündoğan  kara yoluyla ya da daha iyisi, sessiz koyları, narenciye bahçelerini ve ağaçlık adaları keşfetmek için bir tekne ve mürettebat kiralayın. Bodrum yat kiralama hizmeti alacağınız firmaları araştırmanızı öneririm. Torba, tatil villalarına sahip modern bir köy ve güzel bir yat limanıdır. Bodrum'un 8 km kuzeyinde yer almaktadır. Gölköy ve Türkbükü, küçük ve sade bir balıkçı köyüdür ve hoş bir koya bakan bir avuç taverna vardır.

Karaada'ya bir tekne gezisinden sonra, Bodrum'dan yarım saat sonra, kayalardan akan ılık maden sularının cildi güzelleştirdiğine inanılan mağarada banyo yapabilirsiniz. Bodrum yarımadasının güney kıyısında, Gökova Körfezi'nin yarı saydam ve derin suları, en koyu maviden en koyu turkuazlara kadar değişmektedir ve kıyı şeridi, her yeşil tonuyla kalın bir şekilde ağaçlandırılmıştır. Akşamları deniz, batan güneşe karşı kontrast dağları yansıtır ve geceleri fosforlu bir şekilde parlar. Yat gezisine çıkabilir veya körfezin iki, üç veya yedi günlük turu için Bodrum'dan bir tekne kiralayabilirsiniz. Ayrıca Milas kenti ve Bodrum'a yaklaşık 65 km uzaklıktaki Labranda, arkeoloji sevenler için ilgi çekici yerlerdir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi