Cambridge Rehberi

Cambridge
Cambridge

Cambridge

Cambridge çok sayıda ağaç ve geniş çayırlarla çevrili üniversite binalarının kuleleri, bahçeler ve nehir kenarları ile zenginleştirilmiş ortaçağ sokakları ve geçitleri ile birlikte İngiltere'nin en güzelleri arasındadır. Şehir, Roma’nın İngiltere’yi işgal etmesinden önce, ancak üniversitenin ne zaman ve nasıl kurulduğuyla ilgili kafa karışıklığı var. En yaygın kabul gören hikaye, 1209'da Oxford'dan gelen ve bir meslektaşının cinayet suçunu yanlış yerine getirmesini protesto etmek için üniversitesinden çıkaran bir çift alim tarafından kuruldu.

Akılda tutulması gereken kampüs olmadığını unutmayın: dağınık kolejler üniversitedir. Kasaba, yalnızca küçük bahçelerle, eski avlularla, klasik binaları, orta çağ kiliselerine giden geçitleri ve wisteria asılı cepheleriyle dolu yavaş yavaş ortaya koyuyor. Belki de en iyi manzara, birkaç kolejin arkasındaki Cam Nehri boyunca uzanan yeşil park alanı Backs'ten alınmıştır. Kolejlerin büyüklüğünün ve şehir merkezindeki sanayileşme eksikliğinin bir sonucu olarak ortaya çıkan bu açıklık, Cambridge'i Oxford'dan ayıran şeydir.

Cambridge Üniversitesi
Cambridge Üniversitesi

Cambridge Üniversitesi

Bu üniversite şehri güzel olabilir, ama müze değil. İyi korunmuş ortaçağ binaları, ünlü üniversitesi tarafından kültürel ve kültürel olarak egemen olan bu büyüyen kentte modern mimarinin en sonuncusuyla (örneğin, Cambridge Üniversitesi'nin bilgisayar laboratuarını barındıran William Gates Building) yanyana oturmaktadır. şehrin 109.000 nüfusunun beşte biri) ve parklar, bahçeler ve sessizce akan Cam Nehri ile güzelleştirildi.

Çok sayıda ağaç ve geniş çayırlarla çevrili üniversite binalarının kuleleri, ortaçağ sokakları ve bahçeler ve nehir kenarları ile zenginleştirilmiş geçitleri ile, Cambridge şehri İngiltere'nin en güzelleri arasındadır. Enfes King's College korosu, Dokuz Dersler ve Carol Festivali'nin Noel Arifesinde canlı olarak yayınlandığı geleneksel İngiliz Noelini tanımlar. Tüm geleneği ve tarihinin zirvesinde, Cambridge, canlı duvarlar ve hala eski duvarların arkasında inovasyon ve keşiflerin olduğu olağanüstü bir öğrenme ve araştırma merkezi olmaya devam ediyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi