Capitol Reef National Park, Utah

Capitol Reef National Park, Utah
Capitol Reef National Park, Utah

Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park, gözler için doğal ve sürekli değişen bir şölendir. Burada, Batı’nın herhangi bir yerinden daha çarpıcı renklere doymuşsunuz. Baskın Moenkopi kaya oluşumu zengin, kırmızı-çikolata tonudur. Masmavi-yeşil ardıç ve pinyon buna karşı çıkıyor. Diğer kumtaşı tabakaları altın, fildişi ve lavantadır. Günbatımı, bakır, platin ve turuncu patlamasıyla renkleri ortaya çıkarır, sonra alacakaranlık kayalıklara mor ve maviye döner. Eski iç denizlerde biriken ve daha sonra erozyonla giyilen kaya dokusu saf sanattır.

Capitol Reef National Park
Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park Hakkında

Capitol Reef National Park, yeryüzünde, Bin Göl Dağı ile Powell Gölü arasında 100 mil uzunluğa uzanan dev bir kırışıklık olan Waterpocket Fold'u koruyor. Kayaların üstüne veya dağların tepesine tırmandığınızda, bu olağanüstü jeolojik harikayı ve renkli kayalıkların, büyük kubbelerin, yükselen kulelerin ve onu çevreleyen büküm kanyonlarının karmakarışıklığını görebilirsiniz. Amerikan Yerlilerinin ülkenin bu bölümünü "uyuyan gökkuşağının ülkesi" olarak adlandırması şaşırtıcı değil.
Ama gözlerin sevinçlerinde yalnız kalmayacak. Çam ve adaçayı kokusu yeryüzünden doğar ve kanyon kuşları size su kenarında otururken şarkı söyler. Capitol Reef'in kalbine akan Fremont Nehri, çöl seli taşkınları sırasında şişmiş, azgın bir sel haline dönüşebilen dar bir küçük deredir. Nehir, pamuğu, yaban hayatı ve meyvesi olan yemyeşil vadileri sürdürmektedir. Hasat sırasında, park bahçelerinden mükemmel bir olgun şeftali veya elmaya ısırdığınızda duyusal deneyiminiz tamamlanır. Ruhun da burada memnun olacak. Yolları göreceli olarak yürüyebilir ve yollarda veya yollarda kalabalıklar ile yüzleşmeden güzelliğin tadını çıkarabilirsiniz. Etrafınızdakiler daha önce gelenlerin işaretidir: Fremont kültürünün eski Amerikan yerlileri, toprağa yerleşen Mormon öncüleri ve kanyonları gezen diğer cesur kaşifler. Geçmişin şimdiye kadar geldiğini hissetmek nadir görülen bir heyecandır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi