Doğu Yakası, New York

Midtown east, New York

Doğu Yakası

Beşinci Cadde, Manhattan’ın, doğu ve batı taraflarının bölünmesini işaret eden bölme çizgisidir, ancak caddenin kendisi, adanın Doğu Yakası’nın neyle ilgili olduğunu çok fazla ifade ediyor gibi görünmektedir.

Doğu Yakası Çevresi

Midtown East, ikonik Chrysler Binası, Grand Central Terminali ve yüzyıl ortası Birleşmiş Milletler ve Ford Vakfı binası da dahil olmak üzere kentin en ikonik binalarından bazılarının bulunduğu yerdir. Çevresinde yerleşim alanları bulunan (ve bazen ofis kulelerinin arasına yerleştirilmiş dağınık apartman binalarında) yerleşim bölgesi olan hareketli bir iş, otel ve alışveriş bölgesidir; BM'ye bakan park. Diğer büyük yerleşim alanları arasında Doğu 50'li yıllarda Lexington ve 1. caddeler arasındaki Kaplumbağa Körfezi ile 1. Cadde'nin doğusunda aynı bölgede bulunan Sutton Place bulunmaktadır.

Doğu Yakası, New York

Murray Hill, genellikle Beşinci Cadde'nin doğusunda, 34. Caddeden 23. Caddeye kadar olan bölge olarak düşünülür ve çoğunlukla Park Bulvarı'nın doğusunda yerleşim bölgesidir; Bununla birlikte, Beşinci ve Park Avenue South arasındaki yoğun paketlenmiş bloklar, otellerin, apartmanların ve ofis binalarının bir karışımı ile kaplanmıştır ve bu, Midtown Doğu'nun geri kalanıyla aynı hissi verir. Bölgede ayrıca birkaç önemli turistik yer vardır: Empire State Binası ve Morgan Kütüphanesi. Ve iki alt mahalle iyi yemek yiyen turistlerin ilgisini çekebilir. 24. ve 28. caddeler arasındaki Lexington Bulvarı ve hemen çevresindeki sokaklar, çok sayıda Hint restoranı için sevgiyle "Curry Hill" olarak bilinir. Manhattan'daki Koreatown, 32. Cadde'de Madison ve Broadway arasındaki yoğun bir restoran ve mağaza alanı üzerinde yoğunlaşmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi