Dünyanın Dördüncü Büyük Adası Madagaskar

Madagaskar Cumhuriyeti

madagaskar

Madagaskar'ın resmi adı Madagaskar Cumhuriyeti'dir. Madagaskar, Hint Okyanusu'ndaki Afrika'nın doğu kıyısı açıklarında bir ada ülkesidir. Madagaskar, dünyanın dördüncü en büyük adasıdır. 1895'den itibaren Fransa Madagaskar'ı yönetti. 1960 yılında ülke, Madagaskar Cumhuriyeti denilen tamamen bağımsız bir ülke oldu. 

1975'te Demokratik Cumhuriyeti ve 1993'te Madagaskar Cumhuriyeti oldu. Madagaskar'ın başkenti Antananarivo, 2 milyondan fazla insana ev sahipliği yapıyor. Madagaskar'ın resmi dilleri Madagaskarlı ve Fransızcadır. Madagaskar, Temmuz 2013 itibariyle 22 milyondan fazla kişiye (22.599.098) ev sahipliği yapmaktadır. 

Madagaskar Jeolojik Yapısı

Madagaskar'daki en yüksek dağı 2876 m'de (9436 ft) Maromokotro'dur. Madagaskar, dünyanın biyoçeşitliliğinin çoğuna ev sahipliği yaptığı düşünülen 17 büyük dünya ülkesinden biri olarak sınıflandırılmıştır. Madagaskar'da bulunan 250.000 vahşi yaşam türünün% 70'inden fazlası dünyada başka hiçbir yerde bulunmuyor. Madagaskar'a özgü tahmin edilen 14.000 bitkinin% 90'ı başka hiçbir yerde bulunmuyor.
madagaskarLemur, sadece Madagaskar'daki vahşi doğada bulunur. 2012 yılı itibariyle Madagaskar'da alt türler de dahil olmak üzere 103 canlı lemur türü vardı. Bunların çoğunluğu nadir veya tehlike altında olarak sınıflandırılır. Devasa lemur gibi bazı lemur türleri, esasen ormansız ormansızlaşma nedeniyle geçmişte soyları tükenmiştir. 

Madagaskar'ın eşsiz ekolojisi, bazı bilim adamlarının ülkeyi dünyanın "sekizinci kıtası" olarak adlandırmasına neden oldu.
Madagaskar, dünyanın üçüncü büyük mercan kayalığı sistemine, güneybatı kıyısındaki Toliara mercan kayalığına sahiptir. Madagaskar, dünyanın önde gelen vanilya ve karanfil tedarikçilerinden biridir, kahve, lychees ve karides de tarımsal olarak önemlidir. 

madagaskar
Ülke şu anda dünyanın safir arzının yarısını sağlıyor ve başka değerli ve yarı değerli taşlar üretiyor. Madagaskar, yoksulluk sınırının altında yaşayan nüfusun yaklaşık yüzde 70'inin günlük 1 dolar olan ulusal yoksulluk sınırı eşiğinin altında olduğu göreceli olarak fakir bir ülkedir.
Madagaskar milli sporu rugby, futbol (futbol) da popülerdir. 

 Madagaskarlıların çok sayıda geleneksel zamanı vardır. Moraingy bir tür el ele dövüş, zebu sığırlarının güreşinden tolonla, bölgesel bölgelerde de popüler. Fanorona iken, orada icat edilen ünlü bir tahta oyunudur. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

ORTAÇAĞ ve OSMANLI DÖNEMİ'NDE EDİRNE