Fiji Hakkında Bilgiler

Fiji Hakkında

fiji

Fiji'ye resmi olarak Fiji Cumhuriyeti denir. Fiji, İngiliz kolonisinden 96 yıl sonra 1970 yılında İngiliz İmparatorluğu'ndan bağımsızlık kazandı. Melanezya ve Polinezya soylarının yerli Fiji'leri nüfusun% 54'ünü oluşturur. İngiliz yönetimi altında, Hintli hizmetçiler şeker kamışı tarlalarında çalışmak için Fiji'ye getirildi.


Bu Hintli emekçilerin torunları Hint-Fiji deniyor ve şu anda nüfusun yaklaşık% 40'ını oluşturuyor. Fiji'nin ana resmi dili Fiji'dir. İngilizce ve Fiji Hintçesi veya Hindustani (Hintçe ve Urduca'nın bir karışımı) diğer iki resmi dil vardır.


Fiji'nin başkenti ve en büyük şehri, Viti Levu adasındaki Suva'dır. Diğer önemli kasabalar Nadi ve Lautoka'dır. Fiji, batıda Vanuatu, güneybatıda Yeni Kaledonya (Fransa), güneydoğuda Kermadec (Yeni Zelanda), doğuda Tonga, Amerikan Samoa, Samoa ve Wallis ve Futuna (Fransa) ile kuzeydoğuda deniz sınırlarını ve Kuzey. Fiji'nin nüfusu 2013 itibariyle yaklaşık dokuz yüz bin (896.758). Fiji'de 322 ada ve 500'den fazla küçük adacık var. Nüfusun% 87'si en büyük iki ada olan Viti Levu ve Vanua Levu'da yaşıyor olmasına rağmen, bu adaların yaklaşık 110'unda yaşamaktadır. Adalar sadece% 10'u kara olmak üzere 194.000 km² (75.000 mi²) üzerine yayılmıştır.

Fiji Endüstrisi

fiji



Fiji'deki başlıca endüstriler turizm ve şekerdir. İhracatta giysiler, altın, kereste ve balık da bulunmaktadır. Fiji, beyaz kumlu plajları, güzel adaları, yıl boyu tropikal havası ve çarpıcı mercan resifleri ile önemli bir turistik yerdir. Avustralya, Yeni Zelanda ve ABD gibi ülkelerden gelen turistler için popüler bir destinasyondur. Fiji'nin para birimi Fiji dolarıdır. Modern Fiji mutfağı, geleneksel yerel tropikal meyveler, sebzeler, balıklar ve yabani domuz eti ile birlikte Hint mutfağından ve baharatlardan gelen büyük etkilerle çeşitlidir. Fiji'nin en başarılı sporcularından biri, üç büyük şampiyonayı kazanan profesyonel golfçü Vijay Singh. Rugby Union, nüfusun yaklaşık% 10'una katılım oranı ile Fiji'deki en popüler spordur. Oynanan diğer sporlar arasında rugby 7'ler, rugby ligi ve futbol (futbol) sayılabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi