Java Denizi Hakkında Genel Bilgiler

Java Denizi Konumu

java denizi

Java Denizi, Sundra Rafında, Borneo, Java, Sumatra ve Sulawesi arasında bulunur. Kuzeybatı bölgesindeki Karimata Boğazı üzerinden Güney Çin Denizi ile bağlantılıdır. Java Denizi yaklaşık 120.000 mil karelik bir alanı kaplamaktadır. Ortalama derinliği 151 fit olan sığ bir denizdir. Java Denizinin deniz seviyesinin yükseldiği son buzul çağının sonunda oluştuğuna inanılmaktadır.


İlginç Java Denizi Gerçekleri


Java Denizi'nin maksimum uzunluğu 990 mil ve maksimum genişliği 240 mil'dir. Uluslararası Hidrografik Örgüt'e göre Java Denizi, Doğu Hint Takımadalarının sularından biri olarak kabul edilir. 1942'de II. Dünya Savaşı'nın deniz savaşlarından biri olan Java Denizi Savaşı gerçekleşti. 

java denizi


2014 yılında Singapur'a giden bir Endonezya uçağı Java Denizi'ne düştü ve uçakta herkesin ölümüne neden oldu. Yerli halkın geçim kaynağı balıkçılık diyebiliriz. Balıkçılık, Java Denizi yakınında yaşayanların ekonomisi için oldukça önemlidir. Java Denizinde 3000'den fazla deniz yaşamı türü tespit edilmiştir ve bunun sonucunda kıyıları boyunca bölgeyi korumaya yardımcı olacak birçok milli park bulunmaktadır. Java Denizi ve çevresi turistik yerler olarak popülerdir. Tüplü dalış, Java Denizi'nde popüler bir aktivitedir. Dalgıçlar, mercanları, su altı mağaralarını ve enkazları olduğu kadar deniz yaşamını da keşfeder ve fotoğraflar. Java Denizi'nin altında bulunduğu bilinen petrol ve gaz alanları vardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi