Potsdam, Almanya

Potsdam, Almanya
Potsdam, Almanya

Potsdam

18. yüzyıl barok mimarisi, özellikle de Prusya kraliyetlerinin eski ikametgahı Sanssouci Parkı ile bilinen Potsdam'ı ziyaret etmeden Berlin'e yolculuk tamamlanmayacaktır. Şehir merkezi tarihi yerler, büyüleyici butikler ve kafe kaplı parke taşı sokakları sunmaktadır. Bonus, Berlin'den sadece yarım saatlik bir yolculuk.

Potsdam, Brandenburg eyaletinin başkenti (Berlin'i çevreleyen bölge) ve II.Dünya Savaşı sırasında bombalanarak ciddi şekilde hasar görmesine rağmen, şehrin çoğu eski ihtişamına geri döndü ve hala uzun yıllar boyunca tahakkuk ettiği emperyal karakteri korudu. kraliyet ikametgahı ve garnizon mahalleleri olarak hizmet vermiştir. Şehir merkezinde görkemli Prusya mimarisinin yanı sıra büyüleyici bir Hollanda mahallesi bulunurken, kentin başlıca turistik cazibe merkezi olan ve bazen Potsdam Versayları olarak da adlandırılan Sansoucci Parkı kısa bir otobüs yolculuğu mesafesindedir. Sanssouci Park'ın hemen kuzeyinde, 1945'te Schloss Cecilienhof'un Potsdam Konferansı'nın bulunduğu Neuer Garten var. Her ikisi de bakımlı bahçelere, çarpıcı mimariye, göllere ve çeşmelere ve çeşitli saraylara, galerilere ve eski kraliyet binalarına ev sahipliği yapıyor. Hevesli bir tarih tutkunu Sanssouci Parkı ve Neuer Garten'ın saraylarını ve simgelerini keşfetmek için birkaç gün geçirebilir, ancak saray iç mekanlarının çoğunun oldukça benzer olduğunu ve şehrin oldukça kompakt ve toplu taşıma ile iyi bağlantılı olduğunu göz önünde bulundurarak, bir gün genellikle bir ziyaret için yeterlidir.

Potsdam
Potsdam

Potsdam Hakkında

Potsdam, Havel Nehri üzerindedir ve modern ve klasik tarzdaki tekneleri gösteren küçük liman alanı, çevredeki veya Berlin'e geri giden tekne turları için bir döküm noktasıdır.

Potsdam, film tarihinde de merkezi bir rol oynamaktadır. Dünyanın ilk büyük film stüdyosu 1911 yılında Potsdam'ın doğusundaki Babelsberg'de açıldı ve bölgeyi savaş öncesi bir Hollywood'a dönüştürdü. Fritz Lang’in Metropolis ve Marlene Dietrich ile Mavi Melek burada çekildi ve birçok modern film yapımcısı stüdyoları kullanmaya devam ediyor. Tarihi Filmmuseum Potsdam, film meraklılarının ilgisini çekecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi