Provence, Fransa

Provence, Fransa
Provence, Fransa

Provence

Kanopili kafe teraslarını, büyümüş zeytinlikleri ve Provence'deki sade selviği dolaşın ve bir déjà vu hissi uyandıracağını fark etmeye başlayacaksınız. Daha önce buradaymış gibi hissediyorsanız, bunun nedeni Van Gogh, Picasso, Cezanne ve Matisse resimlerine ilham vermek. İzlenimciler, bugün hala aynı nedenlerden dolayı Provence tarafından büyülendi. Pişmiş toprak kiremitleri, sonsuz lavanta tarlaları ve ağustosböceklerinin zamansız olduğu meralara yuvarlanan puslu kobalt dağları ile ufalanan çiftlik evlerinin çekiciliği.

Sanatçıların ayak izlerinde dolaşın: Van Gogh'un ölümsüzleştirdiği Arles kentindeki kafe teraslarını düşünün; Bonnard, Signac ve Modigliani'yi büyüleyen müstahkem Ortaçağ St-Paul-de-Vence yerleşimini dolaşmak; veya Cezanne tarafından kutlanan Aix-en-Provence'deki ve çevresindeki kokulu manzaraları keşfedin.

Sanatçıların ruhuna girmek için, belki pastis gibi en sevdikleri aperitiflerden birini yudumlayabilir ya da gerçekten bohem bir havayı hissediyorsanız, sayısız şarap mahzeninde gerçek bir pes ile "yeşil perisi kovalayın" Bunun üzerine bir kulak kaybediyorum). 

Provence Mutfağı

Provence epicures için bir rüya. Provence yemeklerinin çoğunun temeli tipik olarak burada biberiye ve kekik gibi vahşileşen otlar ve zeytinyağı, biber, hamsi, domates, fesleğen ve sarımsak gibi basit, mevsimlik malzemelerdir. Bu temel malzemelerden Provence'in "köylü yiyecekleri", ratatouille, doyurucu daube güveç ve göksel bouillabaisse gibi dünyaca ünlü ihracatlara açıldı.

Tabii ki, bu lezzetli mutfağı yerel spesiyallerle yıkamanız gerekiyor: soğuk bir bardak kuru, taze Provence meyvesi. Şarap severler hemen hemen her yerde mağaralar ve üzüm bağları bulacaklar ve kırmızı şarabı tercih ederseniz, Châteauneuf-du-Pape'in güzel köyüne ve hava koşullarına maruz kalmış bir teröristin yoluna gitmesi şart. 

Provence Lavanta Tarlaları
Provence Lavanta Tarlaları

Provence Lavanta Tarlaları

İkonik lavanta tarlalarını Haziran ve Temmuz aylarında en canlı olarak yakalayın - Senanque'ın Romanesk manastırı en iyi bilinen yerlerden biridir. Kışlar kızarık olabilse de, erken ilkbaharda, Bormes-les-Mimosas'tan Grasse'ye kadar Route du Mimosa'nın sarı çiçeklerini izleyin. Grasse parfümcülerdeki Provence kır çiçeklerinin kokusunu soluyabileceğiniz ve Reubens'in eserlerini içeren 12. yüzyıldan kalma katedral de dahil olmak üzere pitoresk kentin manzaralarını çekebileceğiniz, dünyadaki parfümün başkentidir.

Avignon’un 14. yüzyıldan kalma Palais des Papes’in görkemli Roma su kemeri ve 12. yüzyıldaki Pont ve Arles and Orange’daki Roma amfitiyatrosu gibi Provence’ın tarihi eserlerini de keşfedin.

Grasse, St-Paul-de-Vence ve Gordes, bölgedeki en kalabalık tepe topluluklarından bazılarıdır, ancak birçok rehber kitabın inanmanıza neden olacağına rağmen, Provence, ilginç surlarla çevrili köylerdeki gözbebeklerine bakmaktadır. Bu yüzden, kalbinizi atlatan bir quintessential Provençal tepe köyü bulmak için turist kalabalığı ve el sanatları tezgahlarında yolunuzla mücadele etmeniz gerekmez… Ama bir tane bulmak için arabaya ihtiyacınız olacak.

Kendi buharınızla çıkın ve ilgi çekici köyleri veya Roma kalıntılarını keşfedin, labirent benzeri Ortaçağ sokaklarını izleyin, emeklilerin güzelce oynamasını izleyin, çiftçilerin pazarlarında yerel bal ve enginar çiçeklerine göz atın ya da "kara altını bulmak için trüf mantarı avı gezisine katılın. ." 

Provence Turu
Provence Turu
Pist dışı olup olmadığına karar verip vermediğine bak, en dikkat çekici konumlar bile coğrafi olarak izole edildiğinden araç kiralamak çok önemlidir. Bununla birlikte, tekerleklerinizi bir gün geride bırakmak isterseniz, Aix-en-Provence ve Avignon'daki Eurostar / TGV bağlantıları ve Nice ile Dignes arasındaki muhteşem doğal Tren des Pignes dahil olmak üzere (sınırlı) otobüs ve tren bağlantıları vardır. les-Baines. Kırsal hizmetler yamalı ve yavaştır çünkü toplu taşıma araçlarını birincil ulaşım aracınız olarak hesaba katmayın (BlaBlaCar ile uzun mesafe taşımacılığı bir kereye mahsus olmak üzere çalışabilir).

Bir dişli kullanıyorsanız, Gorges du Verdon'da (TopGear'a göre) sonsuz saç tokası ve 2000 metrelik “Avrupa'daki en zorlu yollardan biri” başını döndürüyor.

Bu notta, Luberon ve Var'ın biberiye kokulu manzaraları, insanların Provence'i düşündüklerinde tipik olarak hayal ettikleri manzaralar olsa da, Provence-Alpes-Côte d'Azur bölgesi düşündüğünüzden çok daha büyük ve sunabileceği çok daha fazla alana sahip aynı şekilde adrenalin bağımlıları ve kültür meraklıları. Verdon'un yüce turkuaz sularında kanyona veya kanoya gidin, Au ples de Lérins'in saf sularında dalış yapın, Auron'daki Alpler'in en güney ucunda kayarak kayın veya kayak yapın, Cote d'Azur'un göz alıcı plaj kulüplerinde parti yapın, Marsilya'da sokak sanatını keşfedin, Antibes'teki çarpıcı sahil parkurunda yürüyün, Cassis çevresindeki kristal berraklığındaki calanlara dalın ve Camargue'nin sulak alanlarındaki vahşi atları dörtnala izleyin.

Provence, zamansız bir bölge olmaya devam ediyor, ancak çekici tuvalinde çok sayıda deneyimi boyayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi