Salton Denizi'nde Yaşanan Olaylar

Salton Denizi'nin Kuruması


Denizden daha fazla "Salton" Gölün çöl konumu nedeniyle, hiç bu kadar yağış almamıştı. Ayrıca, çevredeki faaliyetlerin çoğu tarımsaldı, bu nedenle göl yüksek düzeyde böcek ilacı ve gübre akışı yaşadı. 

salton denizi
Gölün çıkışı olmadığı için, zehirli suyun gidecek hiçbir yeri yoktu. Bu, ötrofikasyon adı verilen ve ölü bölgeler olarak bilinen bakterilerin ve bakterilerin artmasına neden olan bir sürece neden oldu. Bu mükemmel koşullar fırtınası gölün daha tuzlu olmasına neden oldu.
 

Salton Denizinde Toplu Ölümler

Yüksek tuzluluk, ötrofikasyon ile birlikte, büyük balık ölümlerine neden oldu. 1990'lara kadar gölün kıyıları ölü balıklarla doluydu. Ve Aralık 1991 ile Nisan 1992 arasında Salton Denizi'nde 150.000 kulaklı batağan (küçük su kuşları) öldü. 1994'te 20.000 kuş daha öldü. 1996 yılına kadar, C tipi kuş botulizmi 10.000'den fazla beyaz ve kahverengi pelikan ve yaklaşık 10.000 diğer balık yiyen kuşu öldürdü. Soyu tükenmekte olan bir türün bildirilen en büyük ölümünde 1000'den fazla nesli tükenmekte olan kahverengi pelikan öldü. 

salton denizinde balık ölümleri



1999 yazında bir günde sekiz milyon tilapia öldü. Ancak Salton Denizi'nde turizm düştü. Göl seviyesi de, kısmen buharlaşma ve kısmen ironik olarak, ilk etapta pek çok soruna neden olan aynı tarımsal akıştaki bir azalmaya bağlı olarak düştü.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi