Antik Thebes Necropolis

Antik Thebes Necropolis Konumu


Thebes Nekropolü, Mısır'ın en önemli turistik yerlerinden biridir. Burada, Firavunların, korunmuş anıt pullarının ve eski Mısır şehir Thebes kültürüne bağlı diğer tarihi binaların eşsiz gömülmesini görebilirsiniz. Anıtlar arasında, özellikle Deir el-Bahari şehrinde bulunan Kraliçe Hatshepsut tapınağından bahsetmek gerekir. Ramses III hafıza tapınağı. Ayrıca çok ilginç ve görmeye değer.

Antik Thebes Necropolis


Nekropolis topraklarında görülebilen anıtların çoğu M.Ö. 22-12. Yüzyıl arasında inşa edilmiştir. Şaşırtıcı bir şekilde, birçoğu binlerce yıl sonra hemen hemen her zaman orijinal şeklini korumuştur. Tarihi kompleksin en ünlü ve önemli mekanları birbirlerine güzel sfenks caddesi ile bağlı olan Karnak ve Luksor Tapınaklarıdır. Bunlar, en görkemli tapınak kompleksleri olup Nil'in doğu kıyısında yer almaktadır. Binlerce yıl önce asaletin ve şık sarayların evleri bu tapınakların yanında kurulmuştur. Görkemli kompleks, nadir bulunan bitkilerle birlikte egzotik bahçelerle çevriliydi.

Antik Thebes Necropolis Yapısı

Koln salonunun mükemmel bir şekilde korunduğu Karnak Tapınağı'nı ziyaret etti. Salonda yüksekliği 16 metre olan 130'dan fazla sütun görebilirsiniz. Tapınağın duvarları ince ve renkli rölyeflerle süslenmiştir. Yüksek sezonda etkileyici ışık ve müzik şovları antik tapınakta düzenli olarak yer alır. Nekropolis'in en ilginç manzaraları arasında, Tutankhamun'un mezarından da bahsetmeliyiz. Antik çağda henüz yok olan kralların vadisindeki tek crypt budur. Kript 1992'de keşfedildi. 

Antik Thebes Necropolis


Thebes Nekropolü, Mısır'ın en önemli turistik yerlerinden biridir. Burada, Firavunların, korunmuş anıt pullarının ve eski Mısır şehir Thebes kültürüne bağlı diğer tarihi binaların eşsiz gömülmesini görebilirsiniz. Anıtlar arasında, özellikle Deir el-Bahari şehrinde bulunan Kraliçe Hatshepsut tapınağından bahsetmek gerekir. Ramses III hafıza tapınağı. Ayrıca çok ilginç ve görmeye değer. Nekropolis topraklarında görülebilen anıtların çoğu M.Ö. 22-12. Yüzyıl arasında inşa edilmiştir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi