Escaliers du Roy d Aragon Yolu

Escaliers du Roy d Aragon Yolu Coğrafik Konumu



Çatlaklar, çit eksikliği ve büyük bir yükseklikle kaplı yüksek taş basamaklar - merdivenlere tırmanmak her zaman baş dönmesi ve büyük risk ile ilişkilendirilir. Alışveriş merkezindeki bir ultramodern yürüyen merdivenden bile olsa, çoğu baş döndürüyor.

Adrenalin'in coveted bölümünü elde etmek için, insanlar dünyanın en korkunç ve tehlikeli merdivenlerini aramaya gitmelidir. Merdivenler dik kayalarda oyulmuştur ve dağ sırtları boyunca döşenmiştir. Bazı baş döndürücü merdivenler derin eski kuyulara yol açar. İncelemede sunulan merdivenlerden hiçbiri, acele tırmanabilmek mümkün olacak, her adımı çok dikkatli takip etmelisiniz.

Zorlu bir yolculardan korkmayanlar, güzel manzara ve gizli yerler açacak. Antik kentlerin ve turistik yerlerin manzarasına hayran kalacaklar, suluboya dolaşacaklar ve eşsiz bir kuyu keşfedebilecekler. Sıcak bir Hint yazının ortasında bile serinlik hakim olacak.

Escaliers du Roy d Aragon Yolu

Escaliers du Roy d Aragon Yolu Yapısı

Korsika adasında şiirsel bir isim olan dünyadaki en sıradışı ve baş döndürücü merdivenlerden biri - Kral Aragon Basamakları (Escalier du Roy d'Aragon). Antik taş merdiven Bonifacio kasabasının duvarlarını geçmektedir. Efsanelerden birine göre, 15. yüzyılın başında sadece bir gece inşa edilmiştir. Merdiven düz dik bir kaya kesildi. Tırmanış açısı en az 45 derecedir. Bunu tamamen geçmek için, baş dönmesi yüzünden saldırıya uğrayabilen 187 dikey basamakları atmanız gerekir.

Escaliers du Roy d Aragon Yolu
Dik bir kaya merdiveninin yapım tarihi ve amacı bilinmiyor. Bir uyarlamaya göre, Kral Alfonso birlikleri tarafından şehir kuşatılıyordu, diğer taraftan Bonifacio kentinin savunucularının mağara gölündeki suyuyla temiz suya erişebilmesi için merdiven kısılmıştı. Günümüzde, Kral Aragon Adımları, her gün meraklı turistleri cezbeden Korsika'nın en popüler cazibelerinden biridir.

Merdiven birkaç yüzyıl önce herhangi bir özel ekipman ve teknoloji kullanmadan inşa edilmiş olmasına rağmen, bir takım benzersiz özelliklere sahiptir. Merdiven tasarımı, kaldırma esnasında 'düşme' hissi yaratacak şekildedir. Taş merdivenlerin kesildiği kaya doğrudan denizin üstündedir, bu nedenle gezginler tırmanış sırasında muhteşem deniz manzaralarına hayran olma fırsatına sahiptir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi