Berezovsky Altın Madeni

Berezovsky Altın Madeni Tarihçesi


Rusya'da, dünyanın her yerinden araştırmacılar ve meraklı gezginlerin ilgisini çekmiş olan altın madenleri de var. Bunlara Yekaterinburg civarında bulunan ünlü Berezovsky madenleri dahildir. Bu altın yatağı, 18. yüzyıldan beri bilinmektedir. Değerli metallerin ekstraksiyonu 200 yıldan fazla süredir devam etmektedir.

Berezovsky Altın Madeni



Yüzyıllarca mayın gelişimi için, birçok ilginç keşif onunla bağlantılı olmuştur. Örneğin, Berezovsky madeninde nadir bulunan bir kroit minerali keşfedildi. İlk kez 1765 yılında üretildi ve hemen araştırmacıların dikkatini çekti ve daha sonra zengin koleksiyoncuların ilgisini çekti. Bu mineralin en güzel örnekleri Berezovsky madeninde çıkarılmıştır. Günümüzde, dünya genelinde çeşitli müzelerde temsil edilmektedir ve bazıları özel koleksiyonlarda bulunmaktadır.

Berezovsky Altın Madeni Yapısı


Bugün, gezegendeki en uzun işletim altın madeni turistlere açıktır. Sahanın topraklarında inanılmaz ilginç geziler düzenleniyor. Madenin yakın çevresinde, altın madenciliği gelişiminin tarihine adanmış birçok ilginç anıtın bulunduğu topraklarında bulunan Berezovsky kenti de var. Seçkin bir endüstriyel ve tarihi bölgeye gelen ziyaretçiler, derinlikleri 500 metreden fazla olan işletim madenini görme şansına sahip olacaklar. Buna ek olarak, herkesin altın madenciliğinin temellerini öğrenebileceği turistler için özel olarak bir eğitim mayın oluşturuldu. 

Berezovsky Altın Madeni


Moskova’dan başlayan, Sibirya ovalarından, muazzam Baykal Gölü’nün maviliklerinden, Moğol Bozkırlarına uzanan unutulmaz bir maceraya hazır mısınız? UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde bulunan birçok tarihi eser, Baykal Gölü’nde muhteşem bir tekne gezisi, Moğolistan’da yurt çadırlarında konaklama, Balalayka melodileri eşliğinde keyifli manzaralar, değişik lezzetler. Dünyanın üçte birini keşfedeceğiniz hayatınızın yolculuğuna davetlisiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi