Bingham Kanyonu Madeni

Bingham Kanyonu Madeni Fiziki Konumu


Gezegenin en büyük bakır ocaklarından biri. Bingham Canyon Madeni bahsetmeye değer. Utah, Amerika Birleşik Devletleri batı yer almaktadır. 19. yüzyılın ortalarında bu yerlerde büyük bir bakır yatağı bulunmuştur. 1863 yılında aktif bir kalkınma başlamış, 150 yılı aşkın süredir devam etmektedir. Bingham Kanyonu dünyanın en büyük yapay kazıdır. 1200 metre derinliğinde, en geniş kesiminde 4000 metre çapında ve 7,7 kilometrekareyi kapsıyor.

Bingham Kanyonu Madeni



Günümüzde yaklaşık 1400 kişi mayın geliştirme çalışmalarına katılıyor. Günlük 450000 ton değerli maden çıkartılıyor. Çukurun büyüklüğü giderek büyük madencilik şirketleri ile çevre örgütleri arasındaki tartışmanın temelini oluşturuyor. Madenciliği kapatma girişimleri başarıyla sonuçlanmadı, ancak dünyanın dört bir yanından binlerce uzman tehlikeli görüyor.

Bingham Kanyonu Madeni Yapısı

Madende 10 Nisan 2013'te büyük bir heyelan yaşandı. Resmi olarak yaralanma olmadığı bildirildi, ancak bazı büyük inşaatlar ve pahalı ekipmanların onlarca parçası çökertildi. Heyelandan sonra madencilik faaliyetleri askıya alındı. Şimdi iş daha önce olduğu gibi devam ediyor. Bingham Canyon Mine Rio Tinto şirketine aittir. 

Bingham Kanyonu Madeni


Bingham Kanyonu Madeni daha yaygın olarak bilinen Kennecott Copper Mine halk arasında, bir olan açık ocak madenciliği büyük ayıklanması işlemi porfiri bakır yatakları merkezinin güneybatısında Salt Lake City , Utah içinde, Oquirrh Dağları . Mayın dünyanın en büyük insan yapımı kazı ve tarihteki herhangi bir benimkinden daha fazla bakır ürettiler kabul edilir - fazla 19 milyon ton. Mayın aittir Rio Tinto Group , İngiliz-Avustralya uluslu şirket. Bingham Canyon Mine bakır işlemleri üzerinden yönetilir Kennecott Utah Bakır Corporation'dan maden, bir toplayıcı bitkinin, bir faaliyet haddehanesi ve rafineri .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi