Buz Mağaraları Mutnovsky

Buz Mağaraları Mutnovsky Doğal Yapısı


Kamchatka'daki Rusya'da, bilim insanlarının eşsiz bir mağara bulduğu eğimlerin birinde görkemli bir Mutnovsky yanardağ var. Eşsizliği, bunun buz gibi bir mağara olması gerçeğidir. Uzun yıllardır akkor volkan kraterinin yakınında bulunmaktadır. Mağara son derece güzel. İçine nüfuz eden güneş ışığı gökkuşağının tüm renkleri ile duvarları ve tavanı boyar.

Buz Mağaraları Mutnovsky


Mutnovsky Mağarası oluşumunu volkanik etkinliğe borçludur. Etkisi altında, buzulun sürekli bir eridiği, sularının permafrostta inanılmaz derecede güzel tünelleri yıkadığı. Yanardağın son patlaması 2000'de meydana geldi. Tekrarlanan bir patlama durumunda mağara tamamen yokedilebilir, ancak yerinde olması kaçınılmaz olarak eşit derecede güzel yeni mağaralar oluşacaktır.

Buz Mağaraları Mutnovsky Tarihçesi

Güçlü bir yanardağın eteklerinde yürümek isteyen turistler, daha birçok inanılmaz doğal güzellikleri görmek için bir fırsat bulacak. Vulkannaya Nehri kıyılarında yürüyebilir, en güzel şelaleleri görebilir ve doğal görkemi çevreleyen doğal izleme platformlarına hayran olabilirler. Herkes yanardağ kraterine kadar yükselebilir. Bu alanda tırmanış oldukça basittir ve özel eğitim gerektirmez. Kural olarak, bölgenin en güzel yerlerine yapılacak bir gezi birkaç saat sürer.

Buz Mağaraları Mutnovsky


Fotoğrafçı Daniel Kordan'ın yakaladığı bu muazzam ve akıl almaz fotoğraf, ilk bakışta sıradışı bulutların gün batımındaki bir nehre gökyüzü olarak Photoshop'lanmış bir görüntü gibi görünebilir. Aslolan ise hiç öyle değil. Bu fotoğraf yüzde yüz gerçek ve bir parıltıyla (ya da bir ışık yansımasıyla) aydınlanan bir mağarada çekilmiş.

Fotoğrafçı Kordan, bu görüntüyü Rusya'nın Uzak Doğusu'nda buzul alanları keşfetmeye çalışırken yakalamış. PetaPixel sitesine yaptığı açıklamada Kordan, "Burası Kamçatka'daki bir buz mağarası. Mutnovsky Yanardağı'ndaki bir buzulun altında burayı keşfettik" dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi