Gazimağusa Kasabası

Kıbrısın En Özel Kasabası Gazimağusa Kasabası


Dünyanın en ünlü hayalet kasaba olan Famagusta'nın bir tanesi Kıbrıs'tadır. Bugün, buranın birkaç yıl önce binlerce turist için popüler bir tatil beldesi olduğunu hayal etmek zordur. Popüler tatil beldesi, bir zamanlar Yunanistan ile Türkiye arasındaki savaş yüzünden tamamen boşaldı. Kaderin bazı ilgisiyle, şehir iki rakip devlet arasında sınır üzerindeydi. Bugün, dikenli bir telle çitlerle çevrili. İki ülke, uzun yıllardır, eski bir tatil kasabasına sahip olması gerekenler hakkında anlaşma yapamaz.

Gazimağusa Kasabası


Yıllar geçtikten sonra şehir tamamen yağmalanmıştır. Kendi topraklarındaki neredeyse tüm binalar tersine çevrilemez. Şehre erişim kesinlikle yasaktır ve hayati tehlike oluşturabilir, çünkü askeri güçler tartışmalı bölgeyi sürekli izlemektedir. Modern gezginler, kasabayı sadece dikenli telin arkasından hayran bırakma fırsatı buluyorlar. Famagusta oldukça büyük bir şehir. İlk sözü M.Ö. 3. yüzyıldan kalmıştır. Bir zamanlar küçük bir balıkçı köyü vardı. Altın çağ 1960'tan 1970'e kadar olan dönemde meydana geldi.

Gazimağusa Kasabası Yapısal Özellikleri

Bu dönemde, alanı önemli ölçüde büyüdü ve nüfusu 40 000 kişiye ulaştı. Kentin gelişmiş sanayi bölgesi vardı. Tütün, gıda, giysi ve ulaşım araçları üreten büyük fabrikalar vardı. Turizm endüstrisi önemli fonları da artırdı. 1974'te Türk birlikleri şehri işgal etti. Birkaç gün içinde boştu. Şimdi nemli deniz iklimi etkisi altında yavaşça yok oluyor.

Gazimağusa Kasabası


Kıbrıs Adası'nda bir liman kenti. Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Mağusa kazası'nın ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Gazimağusa İlçesi'nin yönetim merkezi. Mağusa, Akdeniz'in en fazla güçlendirilmiş limanlarından biridir. Yakındoğu ile Avrupa arasında bir basamak oluşturur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi