Henbury Krateri

Henbury Krateri Fiziki Konumu Hakkında


Avustralya'da tüm meraklı turistler için görülmeye değer garip bir krater var. Aslında 12 meteor kraterinden oluşan Henbury ile ilgili, ancak birleşik bir alan olarak kabul edilir. Kraterler, dünyanın atmosferinde 12 parçaya bölünmüş dev bir göktaşının düşmesinden sonra oluşmuşlardır. En küçük kraterin çapı yaklaşık 6 metre ve en büyük - 182 metre.

Henbury Krateri



Avrupalı ​​araştırmacılar, meteor kraterlerini 1899'da keşfettiler. Kraterler Henbury mera yakınında, onuruna adlandırılmışlardı. Yirminci yüzyılın başlarında olduğu gibi bu bölgede de araştırmalar başladı ve bu esnada toplam 50 kg'lık ağırlığa sahip çok sayıda meteor parçasına rastlandı. Daha sonra Henbury Meteorites Koruma Rezervi birkaç yıldır devlet tarafından korunan Henbury bölgesinde açıldı.

Henbury Krateri Tarihçesi


Bazı büyük kraterlerde su şimdi ve sonra birikir, bu zemindeki yüksek demir derişimi nedeniyle kırmızı görünür. Çok eski zamanlardan beri, yerliler, krater göllerinin kırmızı sularının insanların ruhlarını alıp götürmek isteyen şeytanların cazibesine inanarak Henbury bölgesini tehlikeli bir yer olarak görüyorlar. Bu efsaneler turistleri korkutmuyor. Her gün doğa rezervine giderek çölün içinden geçip benzersiz kraterleri görmek ve belki de bir tanesinde 4.000 yıl öncesine kadar dünyaya düşen göktaşı parçalarını bulmak için gelirler. 

Henbury Krateri



Alderman'ın raporu, daha önce sadece aydaki etki yapılarından bilinen radyal ejeksiyon yapılarını ilk kez tanımladı. 1931 ve 1932, Kyancutta'dan Robert Bedford liderliğindeki iki seferi takip etti. İlk seferde yaklaşık 200 kg göktaşı parçası bulunmuştur. Bunların çoğu şarapneldi, yani. h. Darbe sırasında yok edilen ve kraterlerden atılan kitlelerin parçaları. 1932'de Bedford daha küçük çarpma kraterlerinde kazılar yaptı. 13 numaralı kraterde, Daha sonra “Discovery Crater” adını taşıyan Bedford, yaklaşık iki metre derinlikte toplam ağırlığı ~ 200 kg olan çok sayıda korozyona uğramış demir kütlesi buldu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi