Idaho Park Ay Kraterleri

Idaho Park Ay Kraterleri Doğal Yapısı


Amerika Birleşik Devletleri'nde, Idaho'da muhteşem ay manzaralarına hayran olabilirsiniz. Ay Kraterleri Ulusal Anıtı ve Korunması adı verilen benzersiz bir ulusal park vardır. Alanı yaklaşık 1. 600 km²'dir. Birçok araştırmacı ve sıradan turist, yerel peyzajın ay yüzeyine şaşırtıcı bir benzerliğini itiraf ediyor. Araştırmacılar, volkanik faaliyetin, bu peyzajın oluşumuna büyük katkıda bulunduğu ve bunun yanı sıra kabuk hareketlerinin süreçlerinin de katkıda bulunduğunu keşfetti.

Idaho Park Ay Kraterleri


Bölgedeki volkanik faaliyet şu anda 30 milyon yıldan fazla sürmektedir. Modern bilim adamları, art arda ulusal parkın yüzünü değiştirdiğine inanıyorlar. Eşsiz alan, 1924 yılında rezerv durumuna gelmiştir. Başlıca değeri, milyonlarca yıl önce oluşmaya başlamış iyi korunmuş bir magmatik tuzaklar grubudur. Milli park, her yıl inanılmaz çeşitlilikte sütunlar, gizemli mağaralar ve mucizevi anıtlar ile dünyaca ünlü binlerce yolcuyu cezbetmektedir.

Idaho Park Ay Kraterleri Yapısal Özellikleri

Arco şehrinin yakınında olduğu için rezerve ulaşmak zor değil. Parkta birçok yürüyüş parkurları atılmaktadır. Hepsi de oldukça basittir ve özel bir eğitim gerektirmez. Yolcular, parkın en üst noktasına tırmanmaya ve yüksekten topraklara bakmanın yanı sıra benzersiz fosforlu tuzaklara karşı kendilerini fotoğraflayıp gerçek astronotlar gibi hissetmek için bir fırsat bulacak. 

Idaho Park Ay Kraterleri


BBC'nin haberinde, NASA'nın Ay'ın yer çekimi haritasını çıkaran Grail uzay aracından alınan verilerin incelenmesi sonucu keşfedilen kraterin, 200 kilometre genişliğinde olduğu ve kratere, Atlas Okyanusu'nu uçakla tek başına geçen ilk kadın pilot Amelia Earhart'ın isminin verildiği belirtildi.

Purdue Üniversitesi'nden Rohan Sood, Loic Chappaz ve Prof. H. Jay Melosh tarafından keşfedilen kraterle ilgili bulgular, Teksas'ta düzenlenen bir konferansta sunuldu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Yangon Gezi Rehberi