Longyearbyen Şehri

Longyearbyen Şehri Coğrafik Konumu


Norveç'te, Spitsbergen adasında, yaşamın aynı zamanda büyük şehirlerin birçok sakini için aşırı gibi görünebileceği Longyearbyen kasabası var. 1906'da kurulan bu şehir, yaklaşık 2 000 kişiye ev sahipliği yapıyor. Bu şehirde suç oranı dünyadaki en düşük oranlardan biridir. Bununla birlikte, neredeyse her evde ateşli silahlar var. Yerel sakinler bir saldırı durumunda kutup ayılarından kendilerini korumak için ona ihtiyaç duyarlar.

Longyearbyen Şehri


Longyearbyen, dünyanın en kuzeydeki şehri ve nüfusu 1 000'den fazla. Bölgesinde, düzenli uçuşlar memnuniyetle karşılanan modern bir havaalanı var, bu nedenle gezginler oraya gitmek zor bulmayacak. Longyearbyen dünyaca ünlüdür çünkü Svalbard Global Seed Vault'a sahiptir. Bu, dünya ürünlerinin her çeşidindeki örnekleri depolayan korunan bir hangar. Kentin kurucusu, 1906'da yeni kömür yatakları madenciliği için buraya gelen Amerikalı girişimci ve mühendis John Munroe Longyear'tır. 

Longyearbyen Şehri Yapısı

Birkaç on yıl boyunca, kömür madeninde yapılan bir iş, oradan göç eden kişilerin ana işgali haline geldi. İkinci Dünya Savaşı sırasında tüm sanayi binaları ve mayınlar yok edildi. Savaş sonrası yıllarda, şehrin sanayi bileşeni geriledi. Longyearbyen'in araştırma faaliyetlerinin merkezi olduğu son yüzyılın 70 yılında her şey değişti. Son yıllarda, kuzey kasabası, eşsiz manzarasına ve yerel sakinlerin renkli evlerine hayran olmak isteyen birçok turist çekmektedir. 

Longyearbyen Şehri


Longyearbyen, Arktik Okyanusu'nde Norveç'e bağlı takımadalardan biri ve ayrıca takımadaların oluşturduğu Svalbard yönetim biriminin merkezidir. 1.000 nüfusu aşan Dünya'nın en kuzey yerleşim birimidir. Kasabanın nüfusu 2013 verilerine göre 2.075'tir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi