Lord Howe Adası

Lord Howe Adası Doğal Yapısı


Lord Howe'nin takımadaları, her bakımdan şaşırtıcı olan Avustralya simgesi. Aynı adı taşıyan en büyük adası 14.5 kilometre karelik bir alanı kaplar. Bu ada kendini yönetiyor. Orada 340'dan biraz fazla insan orada sürekli yaşıyor. Lord Howe Island Group, eşsiz doğası nedeniyle dünyaca önemli bir yer tuttu. Orada dünyada başka hiçbir yerde bulunmayan çok sayıda endemik bitki ile karşılaşabilirsiniz.

Lord Howe Adası


Adalar yaklaşık 20 milyon yıl önce volkanik faaliyetin bir sonucu olarak kuruldu. Bugün, adalar ana adasında yürürken, nadir türlerdeki palmiye ağaçlarını görebilir, inanılmaz güzel plajları gezebilir ve egzotik kuşları gözlemleyebilirsiniz. Ana ada, dünyanın dört bir yanından dalgıçların yanı sıra bilim adamlarının büyük ilgisini çeken küçük mercan adacıklarıyla çevrilidir. Lord Howe takımadaları, gezegende mercan poliplerinin yetiştiği en güneydeki noktadır. Adalarda birçok nadir balık türü ve diğer deniz canlıları bulunur.

Lord Howe Adası Yapısal Özelliği

Lord Howe Adası'nın önemli bir kısmı yağmur ormanlarıyla kaplıdır. 200'den fazla bitki türü vardır. Neredeyse yarısı - yaklaşık 70 tür - endemiktir. Muhteşem ada, 1788 yılında İngiliz araştırmacılar tarafından keşfedildi. O zaman Ball's Pyramid'le birlikte kayalık ada keşfedildi. Olağandışı doğal turistik mekanlara da ziyaret etmek istersiniz. Ada bir yelkeni andırıyor. Uçurumun yüksekliği 562 metredir. Kayalık ada ilk bakışta kesinlikle cansız görünmektedir. Nadir bulunan böcek türleri vardı.

Lord Howe Adası


Lord Howe Adası, Avustralya ve Yeni Zelanda arasında Tasman Denizi'nde bulunan düzensiz hilal şeklinde bir volkanik kalıntıdır. Anakara Port Macquarie'nin doğrudan 600 kilometre doğusunda, Norfolk Adası'na yaklaşık 900 kilometre mesafededir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi