Namibya Vlei

Namibya Vlei  Hakkında


Hiç kimse çölün renkli ve renkli manzaralarını yakında aramaya gelecek. Bununla birlikte, dünyada böyle tuhaf bir yer var. Yıllık olarak, meraklı turistler eşsiz 'Ölü Vadi' nin (Dead Vlei) bulunduğu Namib antik çölüne girmeye çalışıyorlar. Bilim adamlarının yaklaşık hesaplamalarına göre, çöl 80 milyondan yıl önce dünyada ortaya çıktı. Böylesine muazzam bir dönemde, kendi topraklarında pek çok eşsiz manzara oluştu.

Namibya Vlei


Çölün en ilgi çekici bölgelerinden biri 'Dead Valley'. Benzersiz manzarası renklerin zehirlenmesiyle karakterize edilir. Uzun, açık turuncu kum tepeleri mavi gökyüzünün arka planında garip görünüyor. Yakılmış ağaçların siyah iskeleti, bu yemyeşil manzarayla tezat oluşturuyor. Bu garip bölgenin ziyaretçileri önünde açılan görüntü felaket için bir dekorasyona benziyor.

Namibya Vlei  Doğal Yapısı

Bilim adamları, pitoresk bir vahanın bugünkü 'Ölü Vadinin' bulunduğu yerde keşfedildiğini keşfettiler. Burada düzenli yağmur yağdı ve küçük göl suludu. Küçük su havzasında egzotik ağaçlar ve diğer bitkiler çok büyüdü. Yeryüzündeki iklim değiştiğinde vaha kurumuş ve cesetleri anımsatan cansız bir vadiye dönüşmüştür. Sossusvlei semtinde bulunan bu olağanüstü yer, alışılmadık gezileri seven ve etkileyici gerçeküstü manzarayı görmek isteyen turistler için popülerdir.

Namibya Vlei


Qatar Airways ile önce Doha’ya uçup oradan aktarma ile geldiğim Namibya’nın başkenti Windhoek’ten başlayan ve 2 ay süren Afrika rotamın ilk ülkesi Namibya oldu. Birbirinden benzersiz deneyimleri bir arada sunan Afrika’nın yükselen destinasyonu Namibya’da görülecek çok yer var.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi