Okinawa Churaumi Akvaryumu

Okinawa Churaumi Akvaryumu Fiziki Konumu

Deniz, su kütlesi altındaki ahenkli güzelliği ve gizli gizlilikleri ile insanları her zaman cezbetmiştir. Okyanus büyüklüğü ile etkileyicidir; cılız sularındaki dünya benzersiz ve son derece ilginç. Buna hayran olmak için birçok ana dalış becerisi ve dünyanın en uzak bölgelerine gidin. 

Okinawa Churaumi Akvaryumu


Gezegenin en ünlü oceanariumlarından birini ziyaret etmek olan su altındaki dünyanın güzelliğinden faydalanmanın daha uygun bir yolu var. Ziyaretçiler nadir bulunan deniz yaşamını değil, aynı zamanda uzun şeffaf labaratuvarları gezerek, deniz suyu ile çevrili, sualtı restoranlarda yemek yiyebilir ve hatta bir gecede oda içinde kalabilir ve camın arkasında saklanan bir köpek balığının yanına uyuyorlar.


Dünyadaki en ünlü ve şaşırtıcı akvaryumlardan biri, Okinawa'nın kuzeyindeki Motobu şehrinde bulunan Okinawa Churaumi Akvaryumu'dur. Ziyaretçilerin bugün görebileceği okyanusarium, 2002 yılında açıldı. İlk 8 yıl boyunca 20 milyon kişi tarafından ziyaret edildi. 

Okinawa Churaumi Akvaryumu Yapısı


Okinawa Churaumi Akvaryumu


Buradaki ilk akvaryum 1975 yılında inşa edildi. Daha sonra, yeni bir dört katlı bina inşa etmeye karar verildi. Toplam 77 tank inşaa ediliyor. Yere, 740 farklı türe ait 26 000 deniz hayvanından oluşan bir koleksiyon bulunuyor.

Sitenin ana özelliği 7 500 metreküp olan merkezi akvaryumudur. Ön paneli 60 cm kalınlığında pleksiglasdan yapılmıştır; genişliği 22.5 metre ve yükseklik 8.2 m'dir. İlk bakışta, modern sinemalarda olduğu gibi büyük bir ekrana benziyor. Bu ekranın önünde rahat sandalyeler var, bu nedenle ziyaretçilerin her zaman arkanıza yaslanıp köpekbalıklarını ve egzotik balıkların yavaşça cılız suda yüzmesini izlemek için bir fırsatları var.

Okinawa Churaumi Akvaryumu heyecanlı taraftarlarına hitap edecek. Köpekbalıkları için Shark Research Lab olarak adlandırılan özel bir salonu vardır. Burada, hayvanlı akvaryumun yanı sıra, 16 metrelik bir köpek büzgörünün büyük çenelerini içeren büyük bir eser koleksiyonu bulunmaktadır. Akvaryum, yüksek kalitede teknik donanıma sahiptir. Sakinleri için su doğrudan okyanustan pompalanır. Bundan sonra, önceden temizlendi ve belirli bir sıcaklığa kadar ısıtıldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

ORTAÇAĞ ve OSMANLI DÖNEMİ'NDE EDİRNE

Dünyanın Dördüncü Büyük Adası Madagaskar