Orpheum Tiyatrosu

Orpheum Tiyatrosu Fiziki Konumu


ABD'nin New Bedford kentinde, terk edilmiş Orpheum Tiyatrosu'nu ziyaret edebilirsiniz. Açılışı 1912'de gerçekleşti. O zaman, gerçek bir mimari başyapıttı. Eski tiyatronun dekorasyonunda yaşayan parçalar, ustaca sıva, sanatsal resim unsurları ve güzel kabartmaları temsil eder. Tiyatro 47 yıldır çalışıyor. Son performans 1959'da gerçekleşti.

Orpheum Tiyatrosu


Açılışından bu yana, halka açık değildi. Gösteriyi yalnızca ülkenin en zengin ve ünlü kişileri ziyaret edebilir. Biletler aylarca önceden satıldı. O zaman, tiyatronun bir salonu en fazla 1500 kişiyi ağırlayabilirdi. Yıllar boyunca büyük bir popülerliğe rağmen tiyatroda bir sürü borç birikimine neden olmuştur. 1959'da tesisi kapatmaya karar verildi. Tiyatronun borçlarını ödemeye ve onarmaya para yoktu.

Orpheum Tiyatrosu Yapısı


1962'de eski tiyatro tütünü depolayan bir depoya dönüştürüldü. Bugün tarihi bir binanın küçük bir kısmı bir süpermarket tarafından işgal edilmektedir. İnşaat geri kalanı boş ve özel sektöre rağmen eski tiyatronun içine girmek zor değil. Bir sahne ve oturma alanı bulunan bir salon korudu. Bazı odalarda eski mobilyaları ve hatta halıları görebilirsiniz. Ancak, Orpheum Tiyatrosu'nun eski lüksü gitti. Ambiyans korkunç. Çizik çizgiler ve diğer garip sesler her yerde buradaki kalmanın rahatsızlığını artırır. 

Orpheum Tiyatrosu


Amerika'nın Massachusetts eyaletindeki New Bedford şehrinde bulunan Orpheum Tiyatrosu, kurulduğu dönemin en ihtişamlı ve büyüleyici atmosferine sahip eğlence merkezlerinden biri. Ancak bu bina, şimdilerde kimsenin uğramadığı ıssız bir yer haline geldi...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi