Rideau Kanalı

Rideau Kanalı Coğrafik Konumu


Kanada'nın önemli simgelerinden olan Ottawa ve Kingston'u birbirine bağlayan Rideau Kanalı, özel bir yere sahiptir. Rideau, Kuzey Amerika'da sürekli olarak çalışan en eski kanalıdır. Açılımı 1832'de gerçekleşti. Kanal uzunluğu 202 km., 27 metre uzunluğunda ve 8 metre genişliğindeki gemileri işleyebiliyor.

Rideau Kanalı


Son yıllarda kanal aktif olarak turizmde de kullanıldı. Yaz aylarında, su yolunda tekne turları düzenlenir ve bu arada kanalın güzelliğini de tadını çıkarabilirsiniz. Kışın, kanal dünyanın en büyük paten pistlerinden birine dönüşür. Pistin uzunluğu 7 km'dir. Yıllık Winterlude Festivali sırasında açılır.

Rideau Kanalı Yapısal Özellikleri

Kış Festivali'ne her yıl çok sayıda yolcu katılır. Kutlamaların ortasında, kanalda hediyelik eşya ve hediyelik eşya tezgahları bulunur. Konuklar, çeşitli eğlence seçeneklerinden yararlanabilir. Aslen askeri amaçlarla inşa edilmiş inanılmaz zarif kanal bugün Kanada'daki önemli turistik mekanlardan biridir. 2007'de UNESCO Dünya Mirası Listesine dahil edildi.

Rideau Kanalı


Rideau Kanalı, Kanada'da yer alır ve Ottawa, Ontario ile Ontario Gölü ve Saint Lawrence Nehri'ni birbirine bağlar. 202 kilometre uzunluğundadır. Rideau ismi Fransızca "perde" anlamına gelmektedir ve Rideau Nehri'nin Ottawa Nehri'ne katıldığı noktada yer alan ikiz şelalelerinin perde benzeri görüntüsünden gelmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi