Roughs Kulesi

Roughs Kulesi Fiziki Konumu


Liman Haridge kasabasından çok uzak olmayan antik bir deniz platformunu temsil eden Roughs Tower deniz kalesi benzersiz bir cisimdir. Platform, limanın korunması için İkinci Dünya Savaşı sırasında inşa edildi. Ve 1967'de eski stratejik nesne garip bir olay oldu. Platform emekli bir Binbaşı Paddy Roy Bates tarafından yakalandı ve Sealand'ın bağımsız bir prensliği olarak ele geçirilen kaleyi ilan etti.

Roughs Kulesi



İşgalciler, devletin tanınmasını sağlamada başarısız oldular. Uzun yıllar büyükler ve ailesi platformda yaşıyordu. Bu süre zarfında, yabancılar kalenin topraklarında ayak basmayı başaramadılar. Tanınmayan devlet sakinleri, geçmekte olan gemileri ateşlediğinde vakalar olmuştur. İlkelin terk edilmiş bir deniz platformunda yaratılması, geçen yüzyılın en şaşırtıcı maceralarından biri olarak düşünülür. Devletin kurucusu platformda 40 yıl hayat geçirdi, bu sırada iyi bir servet kazanmayı başardı.

Roughs Kulesi Yapısı


Bates'in geliri yıllarca radyo korsanlığı sağladı ve daha sonra prensliklerin birkaçını karlı bir şekilde sattı. Şaşırtıcı bir şekilde, Siland'ın başlangıcından beri uzun yıllar var olmasına izin veren çok güçlü bir yasal dayanağı var. Eski askeri platformu dışarıdaki insanlara kavuşturmak, tam anlamıyla imkânsız, aynı zamanda tüm dünyadan gelen turistlerin dikkatini çekti. 2012 yılında devletin resmi internet sitesinde Silenda hükümetinin ülkenin turizm endüstrisini geliştirmeyi planladığı yönünde haberler çıktı. Muhtemelen yakında herkes inanılmaz kendini ilan eden devleti ziyaret edebilecektir.

Roughs Kulesi



Sealand, 1967’de İngiliz ordusunun eski binbaşısı Roy Bates ve ailesi tarafından kurulan ve hukuki statüsü tartışmalı olan platform-ada şeklinde bir "ülke". Uluslararası karasularda bulunduğu için adanın devlet statüsüne çıkarılabileceğini ilan eden Bates, kendine “prens” unvanı da verdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi