Tian Chi Gölü

Tian Chi Gölü Coğrafik Özelliği


Çin'deki Bogda Shan Dağı Masifinin yamaçlarından birinde, deniz seviyesinden yüksekliği 2 189 metre olan Tian Chi Gölü bulunur. Deniz seviyesinin yüzeyi nispeten azdır ve 4,9 q'dır. Km, derinlik oldukça etkileyici ve 105 metreye ulaşmasına rağmen. 1783 yılına gelindiğinde, gölün farklı bir adı vardı - Yaochi, kelimenin tam anlamıyla 'Nefritçi' olarak çevrilebilir. Modern isim daha görkemli ve mükemmeldir ve 'göksel göl' olarak tercüme edilir.

Tian Chi Gölü


Su havzası gezginler tarafından uzun zamandır bilinmektedir. Her yıl binlerce turist Bogda Shan dağlık bölgelerini ziyaret ediyor. Pitoresk sahillerde bir yürüyüş esnasında sadece yüzlerce yıllık güzel ağaçları değil eski mermer heykelleri de görebilirsiniz. Tian Chi Lake, doğal görkemiyle değil, sadece çarpıcı bir cazibe haline geldi. Yerli halk ve yüzlerce turist, bilinmeyen hayvanın, dünyaca ünlü Loch Ness canavarının 'göreceli' 'nin gölde yaşadığını iddia ediyor.

Tian Chi Gölü Yapısı

Gölü ziyaret eden turistler, bu varlığı yılda birkaç kez görürler. Şahitler arasında Çin ordusu ve hatta yerel yetkililer vardı. İlk defa gizemli 'canavar' yüzyıldan daha önce gölden görüldü. O günden bu yana, varlığının resmi teyitleri olmamasına rağmen, görünüşünün tanıkları sayısı her yıl arttı. Araştırmacılar, Doğa Koruma Ajansı Başkanı Zhang Lyufeng tarafından sunulan son verilere göre, su yüzeyindeki yirmi bilinmeyen varlığın başkanlarını gözlemledi. 

Tian Chi Gölü


Tanrı Gölü, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde bulunan bir dağ gölüdür. Göl, Tanrı Dağları'nın Bogda Dağı aralığının kuzey tarafında, Fukang'ın yaklaşık 30 km güneyinde ve Urumçi'nin 45 km doğusuna uzanmaktadır. Göl, Çin Ulusal Turizm İdaresi tarafından en üst düzey doğal alan olarak sınıflandırılmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi