Trans-Saharan Highway

Trans-Saharan Highway Konumu


Karla kaplı yollar ve dağ yolları değil, aynı zamanda terk edilmiş alanlardan geçen otoyollar sürücüleri tehlikeye atmaktadır. Trans-Sahara Otoyolu, Nijerya ve Cezayir'i birbirine bağlar. Yolun en tehlikeli ve sorunlu olduğu düşünülen Cezayir bölümü. Parkurun toplam uzunluğu yaklaşık 4500 km'dir, çoğu çorak çöl ortamlarından geçer.

Trans-Saharan Highway


Pistin yarısından fazlası, çöl bölgelerinde sık sık ciddi kazalara neden olan, son derece kötü durumda. Düzenli kum fırtınaları sürücüleri bekliyor. Deneyimli sürücüler bile 'ani bir fırtınadan kurtulun' demeli ve aracın yolun kenarından çekilmeye çalışılmalı ve böylece diğer sürücüler gibi olmamalıdır.

Trans-Saharan Highway Yapısı

Bazı sürücüler sadece akşamları veya geceleri seyahat etmeyi tercih eder. Ve tüm mesele, öğleden sonra aşırı derecede sıcak olabileceğidir. Çöldeki hava sıcaklığı genellikle 50 dereceye ulaşır. Gece, anormal derecede yüksek sıcaklık sürüşe müdahale etmez. Ama yine de bu hafifçe üstlenilecek bir gezi değildir. Trans-Sahara Otoyolunda aydınlatma yok, karanlık yollarda ilerlemek bir kum fırtınasında olduğundan daha az tehlikeli değil. Yolda meydana gelen kazaların fazlası uzun zamandır rutin bir olay haline gelmiştir. Karayolu, yerel sakinler için büyük önem taşıyor. İki ülkenin önemli yerleşim yerlerini ve sanayi merkezlerini birbirine bağlar.

Trans-Saharan Highway


Trans-Sahara Otoyolu, Sahra Çölü boyunca kuzey-güney yönünde devam eden mevcut bir ticaret yolunda sınır formalitelerini döşemek, iyileştirmek ve kolaylaştırmak için önerilen bir ulusötesi otoyol projesidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi