Woodstock Kalesi

Woodstock Kalesi Yapısı


Efsanevi Woodstock Kalesi sadece sıradan bir tarihi yapı değil, aynı zamanda gerçek bir tarihsel efsanedir. Bugün dünyanın en büyük konut kalesidir. Erken 12. yüzyılda garip aşk hikayeleri burada gerçekleşmişti. Kalenin en ilginç efsanesi King Henry II Plantagenet'in ismiyle ilişkilidir. Versiyonlardan birinin ardından, gizlice sevilen Rozamunda Clifford'u birkaç yıl karısından önce kulelerden birinde gizledi.

Woodstock Kalesi


İnsanlar gizli kuleye ancak dar yeraltı labirentinden girilebilir. Bu tür ihtiyati önlemler bile, kralın sırrını gizli tutmaya yardım etmedi. Rozamunda kalede idi. Kaleye binlerce ziyaretçi, hayaletlerinin dar koridorlardan dolaştığını gördüklerini iddia ediyor. Günümüzde güzel kale içinde gizem ve romantizm ruhu hakimdir.

Woodstock Kalesi Tarihçesi

Kalede yaşayan güzelliğin hayaleti, iyi bir nişan olarak düşünülür ve kale'ye gelen insanları iyi niyetle incitmez. En inanılmaz olaylardan biri, yetkililerin mülkiyetin sahiplerinin büyük borcunu telafi etmek istediği 18. yüzyılda kalede oldu. Rozamunda'nın hayali onları son derece dostça almıştı. Yetkililer taşlarla atıldı ve bugün dar koridorlarda görünüşleri açıklanamayan soğuk suyla sulandı. Böylece koruyucunun hayalet kale değerli mülkiyet kurtardı. Sıradışı durum sayesinde, antik nesnelerin ve eserlerin koleksiyonu takdir edilebilir. 

Woodstock Kalesi


İnsanlar bu kelimeyi duyduğunda New York'un 171 kilometre kuzeyindeki küçük kasabayı değil, çağdaş kültürün en unutulmaz anlarından birine dönüşen o müzik festivalini hatırlıyor. 50 yıl önce bir çiftlikte dört gün boyunca düzenlenen festivalin tarihteki yeri bugün hâlâ ABD ve dünyada tartışmalara yol açıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi