Gotthard Strassen Tüneli

Gotthard Strassen Tüneli Konumu


Dünyanın en uzun tünellerinden biri Gotthard Yol Tüneli'dir. 17000 metre uzunluğundadır. Lepontine Alpleri'nin altındaki yeraltı otoyolu, iki büyük kantonu bağlamak için inşa edilmiştir - kuzeydeki Kanton, Ticino'nun güney kantonu. İnşaat 1969'da başladı ve 11 yıl sürdü. Tünel gezileri kolay ve rahattır. Aydınlatma sistemi dikkatle tasarlanmıştır.

Gotthard Strassen Tüneli



İsviçre'deki en uzun tünelden binmek isteyen sürücüler kesinlikle hız moduna uymaya dikkat etmelidirler. Maksimum tünelin hız sınırı 80 km / saattir. Ayrıca, araçlar arasında 150 metrelik bir mesafe tavsiye edilmektedir. Korkutma nakli trafik akışı çok yoğun olduğu için tüneldeki en büyük tehlike. 11 kişinin ölümüne yol açan son büyük kaza, iki kamyonun çarpışması nedeniyle 2001'de meydana geldi. Tünelin her yönde yalnızca bir şerit ayırdığını göz önüne alırsak, hız ve mesafenin yukarıda belirtilen sınırlamaları bir formalitedir gibi görünmemektedir.

Gotthard Strassen Tüneli Yapısı


57 km uzunluğundaki Gotthard Zemin Tüneli, 1881'de yapımı tamamlanmış olan 15 km.lik eski Gotthard tünelinin o yıllarda kazanmış olduğu dünyanın en uzun tüneli niteliğini yeniden kazandı. Yeni tünel 57 km. boyunca uzanan tünelden oluşur ve her birinden bir ray hattı geçer. Tünellerin 178 noktasında her iki tüneli birbirine bağlayan acil yardım istasyon noktaları bulunmaktadır. 

Gotthard Strassen Tüneli


Bu istasyonlar yangın, kaza gibi durumlarda kullanılabilecek su doldurma, yangın söndürme ve tren kurtarma malzemeleriyle donatılmıştır. Projenin başında bu istasyonlardan birinden (800 metre yerin altından) yukarıya 'Porta Alpina' kapısına bir asansörle bağlantı yapma fikri vardı. Böylece Porta Alpina yerin 800 metre altındaki dünyanın en derin tren istasyonu olacaktı. Ancak 40.50 milyon Fr. maliyeti ve yıllık 2.5 milyon Fr. işletme masrafı olan bu proje verimli bulunmadığı için rafa kaldırıldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi