Hollandalılar neden hoşgörü ülkesi olarak biliniyor?

Hollandalılar neden hoşgörü ülkesi olarak biliniyor? 

hollanda

Tarihsel olarak Hollandalılar, sahip oldukları araziyi toprak üstünde tutmak için birlikte çalışmak zorundaydı. Bu, genellikle görevi yerine getirmek için farklılıklarını bir kenara koymaya katılmayabilecek komşuların ortaya çıkmasına neden oldu. Polder modeli, Hollandaca bilindiği gibi, başka bir ulusal felsefe haline geldi. Her insanın bakış açısı iş dünyasında ele alınır ve tartışılır. Başlangıç ​​noktası genellikle tarafların üzerinde hemfikir olmadıkları şey üzerinde hemfikir olduğu şeydir.

Hollanda Topraklarının Gelişimi

hollanda



Hollanda toplumları birlikte çalışarak topraklarının yaklaşık yüzde 30'unu bataklıklardan, gelgit lagünlerinden, göllerden ve hatta denizin kendisinden geri aldı. Daha önce yaşanamayan alanlar ekilebilir, tarım arazilerine dönüştürülebilir veya ünlü Lale ile dikilebilirdi. Ülke genelinde yükselen sulardan korumak için bir dizi pens, polder ve deniz duvarı inşa edilmiştir. Okyanus fırtına dalgalanmalarından Alplerdeki eriyen buzullara kadar, Hollandalılar çoğu kültürün yapamadığı şekilde su ile uğraştılar (ve fethettiler). Bu bilgi artık Hollandalı mühendislik şirketleri için büyük bir ihracattır.
Antoni van Leeuwenhoek ilk mikroskobu icat ettiğinden, Hollandalılar çevrelerindeki dünyayı anlamaya yardımcı olacak makineler icat ediyor ve üretiyorlar. Dünyanın en büyük çalışan robotu Maeslant Barrier, sel sularının Rotterdam'ın hemen dışındaki Ren nehrinin ağzına girmesini önlemek için dev bir kapı olarak çalışıyor. Neredeyse Eyfel Kulesi uzun olduğu sürece!

Matbaanın ilk adaptörleri, bir zamanlar Hollanda, dünyanın kitap ticaret başkenti olarak biliniyordu. “Genç öğrendim, yaşlandığınızda bitti (Jong geleerd ud gedaan),” Hollandalılar arasında yaygın bir söz ve Hollandalıların çok gençlerden bile hassas konuları tartışmaktan ve eğitmekten çekinmemelerinin bir nedeni yaş.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi