Jerez De La Frontera, İspanya

Jerez De La Frontera, İspanya

Dünya şeri merkezi Jerez, etrafı kireçli toprak üzüm bağları ile çevrilidir ve palomino ve Pedro Ximénez üzümlerini bir dizi kiliseye ve asil köşklere fon sağlamıştır. González Byass, Domecq, Harvey ve Sandeman gibi isimler Jerez ile ayrılmaz bir şekilde bağlantılıdır. 1608 yılında ilk kez İngiltere'de kullanılan "şeri" kelimesi, kasabanın eski Mağribi adı Xeres'in İngilizce yolsuzluğudur. Hem şeri hem de safkan atlar (şehir 2018'de Avrupa Atlar Başkenti idi), Katolik ataları İngiltere'den yüzyıllar önce buraya gelen Jerez Anglo-İspanyol aristokrasisinin alanıdır. Herhangi bir zamanda, Jerez'in yerüstü geniş mahzenlerinde yarım milyon varilden fazla şeri bulunmaktadır.

Alcazar, Jerez De La Frontera

Alcazar, Jerez De La Frontera

Seville halifesinin ikametgahı olduğunda, Jerez de la Frontera'daki 12. yüzyıl alcázar ve küçük, sekizgen camii ve hamamları Mağribi valisinin özel kullanımı için inşa edildi. Hamamların üç bölümü vardır: sala fría (soğuk oda), büyük sala templada (sıcak oda) ve buhar banyoları için sala caliente (sıcak oda). Tüm bunların ortasında, orijinal Mağribi sarayına inşa edilmiş 17. yüzyıldan kalma Palacio de Villavicencio vardır. Dış mekanı geniş bir kapalı ekrana yansıtan mercek ve ayna cihazı olan bir kamera karanlık, Jerez'in 360 derecelik bir görünümünü sunuyor.

Jerez Katedrali, Jerez De La Frontera

Alcazar'dan ve González Byass şaraphanesinin köşesinde yer alan katedralde sekizgen bir kubbe ve ayrı bir çan kulesinin yanı sıra Zurbarán'ın tuvali La Virgen Niña Meditando (Genç Kız Olarak Bakire) bulunmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi