Lombard Caddesi

Lombard Caddesi Konumu


Dünyanın en ünlü sokaklarından biri olan Lombard Street, San Francisco'da bulunmaktadır. Bu cadde resmen dünyadaki en çarpık yer olarak kabul edilir. Karmaşık bir zikzak şekli var. Binicilik araçlarına izin verilen caddenin alışılmadık şekli, kazara olmaz. Sokak tepeden inerken, yolcuların trafik güvenliğini arttırmak için sekiz keskin dönüş yapmaya karar verildi.

Lombard Caddesi



Zikzak cadde şık çiçek tarhları ve çiçekli süslemelerle dekore edilmiştir. Sokağın her iki tarafında yürüyüş yolları, merdivenler ve yayalar için tezgahlar bulunur. Lombard Caddesi turistler arasında gözde mekanlardan biridir, çünkü orada çok sayıda muhteşem resim yaratabiliyorlar. Peyzaj dekorasyonu yılda birkaç kez değişir, bu nedenle Lombard Street her zaman özel görünüyor.

Lombard Caddesi Yapısı


Sürücüler kavisli sokaktaki hızın 8 km / s'yi geçmemesi gerektiğini hatırlamalıdır. Birçok trafik işareti bunu hatırlatır. Sokak uzunluğu 400 metre ve eğim açısı yaklaşık 27 derece. Dünyadaki daha eşsiz yol yapısını bulamazsınız. Modern tasarımcılar, yürüme için en hoş olmayan, özellikli ve eğimli bir caddeyi, manzara sanatının gerçek bir başyapıtına dönüştürdü. Alan, güzel süs bitkileri, heykel çalıları ve çiçek yatakları ile tamamlanmaktadır. Sürücü sınırları nedeniyle her gün trafik sıkışıklığı yaşandığından, yerel toplumun sürücüler turistlerden daha az olumlu bir tecrübeye sahiptir.

Lombard Caddesi



Lombard Street, San Francisco, Kaliforniya'da, sekiz firkete dönüşlü dik ve tek blok bölümle ünlü olan doğu-batı caddesidir. Doğu Presidio’dan Embarcadero’ya uzanan caddenin batı kesiminin çoğu, ABD Rotası 101’in bir parçası olarak belirlenmiş büyük bir caddedir. Rus Tepesi mahallesinde doğu kesimi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi