Madrid Kraliyet Gezisi

Real Fábrica de Tapices

Real Fábrica de Tapices (Kraliyet Halı Fabrikası), Madrid

Daha önce hükümdarların Belçikalı ve Flaman iplik fabrikalarına ve esnaflarına bağımlılığından bıkmış olan Kral Felipe V, 1721'de Madrid'de Kraliyet Goblen Fabrikası'nı kurmaya karar verdi. Başlangıçta Alonso Martínez yakınında yer aldı ve 1889'da şu anki konumuna taşındı. sanatçılar fabrikanın en ünlüleri Goya olan Prado'da görülebilecek bir dizi eser üreten goblen tasarımları üzerinde işbirliği yaptı. Avrupa'da türünün en ünlüsü olan fabrika hala faaliyette - atölye katını gezebilir ve iş yerindeki dokumacıları izleyebilirsiniz. 18. ve 19. yüzyıllardan geleneksel dokuma tekniklerini Goya'nın da dahil olduğu modern ve klasik tasarımlara uyguluyorlar.

Real Jardín Botánico

Real Jardín Botánico (Kraliyet Botanik Bahçesi), Madrid

Buradaki egzotik bitki koleksiyonunu takdir etmek için bir bahçıvancı olmanıza gerek yok. 1781 yılında açılan ve Aydınlanma Çağı'nın sembolü olan bu yemyeşil bonsais Eden, orkide, kaktüsler ve daha fazlası sadece 20 dönümlük 5.000'den fazla canlı bitki ve ağaç türüne ev sahipliği yapmaktadır. Kurutulmuş örnekleri bir milyondan fazladır ve birçoğu keşif gezilerinden Yeni Dünya'ya geri getirilmiştir.

San Jerónimo el Real, Madrid

Ferdinand ve Isabella, Prado Müzesi'nin arkasındaki bu kiliseyi ve manastırı bir retiro veya meditasyon yeri olarak kullandılar - dolayısıyla bitişik parkın adı. Şehrin en eski binalarından biri olan (16. yüzyılın başlarında inşa edilmiş), Napolyon Savaşlarında harap olmuş ve 19. yüzyılın sonlarında yeniden inşa edilmiştir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi