Palma Rehberimiz

Cabrera Adası, Palma

Cabrera Adası, Palma

Mallorca'nın güney kıyısındaki bu yemyeşil ada, Akdeniz'deki son bozulmamış yerlerden biridir - Cabrera Takımadalarını oluşturan 19 adanın en büyüğü. Dramatik manzarasını, çeşitli vahşi yaşamını ve yemyeşil bitki örtüsünü korumak için 1991 yılında bir milli park ilan edildi. Tarihi boyunca Cabrera, Romalılardan Araplara kadar ziyaretçilerden payını aldı. Bugün, tek bozulmamış tarihi kalıntılar limana bakan 14. yüzyıldan kalma bir kalenin kalıntılarıdır. Turlar her gün Marcabrera şirketi tarafından işletilmektedir. Tekneler Palma'nın 47 km (47 mil) güneydoğusunda, Colònia Sant Jordi'den hareket etmektedir. Gizemli Cueva Azul'da (Mavi Mağara) yüzmeye veya şnorkelle dalış yapan turlar 45 € 'dan başlar; sürat teknesi ile günde üç kez 1 ile 5 arasında kalan iki saatlik geziler 49 € 'dur.

Juan March Vakfı Müzesi, Palma

Plaça Binbaşı'nın kuzey kemerinden birkaç adım uzaklıktaki Museu Fundación Juan March. Bu güzel küçük müze, modern İspanyol sanatının özel bir koleksiyonunu göstermek için kuruldu. Binanın kendisi 18. yüzyılda inşa edilmiş görkemli bir özel evdi. İkinci ve üçüncü katlar, her bir duvarda en fazla bir veya iki eser olan Pablo Picasso, Joan Miró, Juan Gris, Salvador Dalí, Antoni Tàpies ve Miquel Barceló'nun yer aldığı bir dizi küçük galeriyi barındıracak şekilde yeniden tasarlandı.

Santa Eulalia, Palma

Santa Eulalia, Palma

Carrer de la Cadena, 1435'te, 200 Yahudinin, hahamları tehlikede olmakla tehdit edildikten sonra Hıristiyanlığa geçmek zorunda kaldığı bu heybetli Gotik kiliseye yol açar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi