Zhangjiajie

Zhangjiajie Konumu

Karayolu ve su taşımacılığına iyi bir alternatif hava taşımacılığıdır. Bu uçaklar değil teleferik ve füniküler. İlk teleferiğin resmi açılışı bu ülkede 1866'da gerçekleştiği için İsviçre sakinleri bu ulaşım yolunun öncüsü kabul edilebilir. Daha sonra, 20. yüzyılın ortalarında, asansörlerin ve teleferiklerin aktif inşası farklı şekilde başlamıştı. ülkeler. Birçoğu kayak merkezlerinde bulunabilir. Bu ulaşımın adı çok basittir - insanları en uzak dağlık alanlara götürür. Bugün, teleferiklerin popülerliği inanılmaz derecede yüksek. Birçok maceraperest bu şekilde yolculuk etmeyi severler.

Zhangjiajie



En heyecan verici ve dünyanın en uzun teleferik otomobillerinden biri Çin'in Zhangjiajie Ulusal Orman Parkı'nda bulunmaktadır. Uzunluğu 7455 metredir. Teleferik parkurların başlıca turistik mekanlarına, Tianmen Dağı'na yolcuları getiriyor. Cennet Kapısı adı verilen eşsiz mağara dağın tepesinde bulunur; bu gezegendeki en yüksek doğal mağaradır.

Zhangjiajie Doğal Yapısı


Görkemli kayaların ortasında dolaşan ropeway parlak bir gayri resmi adı var, 'The Road to Heaven', ve bu boş bir alegori değil. Bazı bölgelerde, füniküler yükseklik açısı 70 derecedir. Zirveye ne kadar yakın olursanız, bulutların kalın örtüsünün üstesinden gelmek zorunda kalabilirsiniz. Dağın tepesine çıkmak yaklaşık 40 dakika alır. Tecrübeli gezginler, kaldırırken sıcaklığın hızla düşmesi nedeniyle sizinle sıcak kıyafetler almanızı önerir.

Zhangjiajie



Kaldırma sırasında, yolcular lüks panoramik uçurumların ve yemyeşil tropik ormanların tadını çıkarmak için bir fırsat bulacak. Bu yerler için normal olan sis, mahallelerin panoramik manzarasını bozmaz, ancak daha gizemli hale getirir. Teleferik, tren istasyonunun yakınındaki Zhangjiajie kentinin kalbinde, turistlere daha da cazip geliyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi