Abergavenny Rehberi

Abergavenny Blaenavon Ironworks

Abergavenny Blaenavon Demir Fabrikası

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 1789 Blaenavon Ironworks, 18. yüzyılın sonlarında demir üretim sürecinin tamamını takip ediyor. İyi korunmuş yüksek fırınlar, malzemeleri daha yüksek bir zemine taşımak için kullanılan bir su dengesi asansörü ve teraslı bir işçi kulübesi, işletmenin nasıl çalıştığını gösterir.

Abergavenny Raglan Kalesi

Etkileyici bir şekilde önden tamamlanan, görkemli bir şekilde harap olan Raglan, 15. yüzyılda inşa edildi ve 1485'te İngiltere tahtını ele geçiren ve VII. Henry olan Henry Tudor'un (1457-1509) çocukluk eviydi. Raglan'ın parlak zamanı nispeten kısa sürdü. Kale, İngiliz İç Savaşı sırasında 1645'te Parlamento kuvvetleri tarafından saldırıya uğradı ve o zamandan beri harabe halindeydi. Altıgen Büyük Kule zemin katta bir avuç oda gibi, oldukça iyi durumda hayatta kalır.

Abergavenny St.Mary's Vale

Abergavenny St.Mary's Vale

Bu eski ormanlık alanlar sonbaharda en iyi durumdadır, ancak yılın herhangi bir zamanında güzel bir yer. Yakınlarda, Hershey'in Öpücük Şeklinde Şeker Loaf Dağı, Kara Dağların güney ucunu oluşturur. 2.000 metrelik yükselme (yarıya kadar kullanışlı bir park yeri ile) kolayca yönetilebilir ve sizi sansasyonel manzaralara ulaştırır. Mary's Vale'yi bulmak için kuzeydeki Şapel Yolu'nu kullanın. Ağaçların gölgesinin ucundaki çiftlikten sonra sola dönün, sonra küçük kavşakta sola dönün ve otoparka geleceksiniz.

Abergavenny Tretower Mahkemesi

Sağlamlaştırılmış bir ortaçağ malikanesinin son derece nadir kalan bir örneği olan Tretower Court, 1300'lerin başında inşa edilmiş ve 15. yüzyılda genişletilmiştir. Atmosferik iç mekan muhtemelen kamu işleri için kullanılan büyük bir salon ve güneş enerjisi, çalışma ve dinlenme için kullanılan özel bir alan içeriyor. Bu tür binalar, bir kalenin güvenliğini bir malikanenin lüksüyle birleştirdikleri için günlerinde büyük statü sembolleriydi. Gerekçesiyle eski bir Norman kalesinin kalıntıları vardır. 1930'larda restore edilen Tretower Mahkemesi, Abergavenny'in 8 kilometre kuzeybatısında bulunan pastoral Crickhowell köyünden seçilmiştir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi