Basel Özel Rehber

Basel Zooloji Bahçesi

Basel Zooloji Bahçesi

Baslers tarafından Zolli olarak anılan bu hayvanat bahçesi, gergedanları, suaygırları, goriller ve balık ve sürüngenlerle dolu muhteşem vivaryum ile ünlüdür. Bir maymun evi, gorillerin ve şempanzelerin dışarıya erişmesine izin verir. Kombine bir fil muhafazası ve restoran, çağdaş mutfaklarda yemek yerken görkemli hayvanları izlemek için alışılmadık bir yer haline getirir.

Basel Peterskirche

Basel'in geç Gotik döneminin kanıtı olan 13. yüzyıldan kalma Aziz Petrus Kilisesi, Universität'ın (Üniversite) yanında güzel bir park olan Petersplatz'ın karşısındadır. Gül penceresindeki ışıklı şapelde bazı ilginç 14. yüzyıl freskleri vardır.

Basel Eczane Tarih Müzesi

Bu müze, korunmuş timsahlardan mumya macununa kadar orijinal ve yeniden oluşturulmuş eczane sayaçlarını ve her türlü beher ve flaconları ve eski ilaçları sergiliyor. Etiketler Almanca olmasına rağmen, sesli rehberler İngilizce ve diğer birçok dilde mevcuttur. Güzel dükkanda her türlü bitki ve çay satın alınabilir. Müze, bir zamanlar Paracelsus'un uğrak yeri olan Zum Vorderen Sessel'de yer almaktadır.

Basel Belediye Binası (Rathaus)

Basel Belediye Binası (Rathaus)

Marktplatz üzerinde yükselen bu parlak kırmızı yapı, bir güç sembolü olarak inşa edilmiş ve şehrin 1501 yılında İsviçre Konfederasyonu'na girişini onurlandırmak için yapılmıştır. Sadece orta kısım aslında 16. yüzyıldan kalmadır; 1900 yılında neo-Gotik, neo-Rönesans ve art nouveau mimari tarzlarının bir karışımı eklendi. Lady Adalet, imparator Henry II ve eşi Kunegunde figürleriyle büyük bir saat, cephenin merkezini süslüyor; her yerinde 1608 yılına dayanan bir dizi renkli yağlı boya tablo var. Resimlerin devam ettiği avluya adım atın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi