Batı Sidney

Batı Sidney Hakkında

batı sidney


Avustralya'ya gelen cesur maceraperestler gibi olun ve Western Sydney'in sunduğu lezzetleri keşfedin. Açık hava etkinlikleri için yapılmış UNESCO Dünya Mirası hükümlü sitelerini ve el değmemiş vahşi doğasını keşfedin. Eski bir Olimpiyat mekanında birinci sınıf sporculara tezahürat edin ve batı banliyölerinde bir gurme turuna çıkın.


Sidney Batısında Gezilecek Yerler

batı sidney


Avustralya'daki ikinci İngiliz sömürge yerleşimi olan tarihi Parramatta, Avustralya'nın sömürge tarihini keşfedebileceğiniz yerdir. Hükümlü olarak inşa edilmiş Eski Hükümet Konağı - ilk 10 valinin ülke ikametgahı - NSW Lancers Anıt Müzesi ve John Macarthur'un Hambledon Kulübe Müzesi'ne ev sahipliği yapıyor.

Parramatta da bölgenin kalbi olarak kabul edilir. Sidney'in ikinci CBD'si olarak görülüyor, bu da şehrin tüm lezzetlerini - yemek, kültür ve turistik mekanlar da dahil olmak üzere - daha küçük bir ölçekte bulacağınız anlamına geliyor. Riverside Tiyatrosu'nda bir gösteriye katılın, bir müzeyi ziyaret edin ve bölgenin gelişen yemek ortamını keşfedin.

Aborijin mirası hakkında bilgi edinmek için, bir çalı trick turuna katılın ve Muru Mittigar Aborjin Kültür ve Eğitim Merkezi'nde nasıl digeridoo oynayacağınızı öğrenin. Yerli rehberli turlar ayrıca Dharawal Ulusal Parkı'nda, sahildeki Appin ve Stanwell Park arasındaki rüya hikayelerini keşfediyor.

Sydney Olimpiyat Parkı ve yakındaki diğer mekanlar, 2000 Sydney Olimpiyatının eviydi. Burası Ian Thorpe'un üç Olimpiyat altın madalyası kazandığı, okçuluk derslerine kaydolduğunuz, birçok bisiklet parkurunu keşfedebileceğiniz ve birinci sınıf stadyumlarda en sevdiğiniz spor ve müzik yıldızlarını izleyebileceğiniz havuzda yüzebileceğiniz yerdir.


Adrenalin acele etmek isteyenler, beyaz su raftingi için Penrith'e veya sıcak hava balonu yolculuğu için Camden'e gidecek. Dış mekan türleri, Thirlmere Lakes National Park'ta Dünya Mirası listesindeki vahşi doğayı keşfetmek isteyecek, hayvan severler ise Blacktown yakınlarındaki Featherdale Doğal Yaşam Parkı'nda arkadaş canlısı ve ölümcül hayvanlarla tanışacaklar.
Sidney’in Batısında yiyin ve için
Lezzetleriniz çok kültürlü bir muamele içindedir, Parramatta'daki Church Street gibi "yemek sokakları", dünyanın her yerinden lezzetler sunan kaliteli restoranlar ve kültürel festivaller. Merkez Tren Garı'ndan trenle bir saatten daha az bir mesafede, otantik Vietnam yemekleri ve diğer Asya mutfağının lezzet noktası Cabramatta yer almaktadır.

Tarımsal öncüler John ve Elizabeth Macarthur'un adını taşıyan kırsal Macarthur bölgesindeki üzüm bağlarında ve şarap imalathanelerinde şarap tadımının tadını çıkarabilirsiniz. Burada da miras barları ve çiftlik evleri bulunmaktadır. Penrith, uğruna bir bira fabrikasının yanı sıra harika bir kafe ve yemek mekanına sahip bir food cenneti.


Batı Sidney Konaklama


Toplu taşıma araçları ile Sidney'in Batı konumlar çoğu almak kolay. Sidney Olimpiyat Parkı'na ve Parramatta'ya seyahat etmenin hoş bir yolu, nehir boyunca feribotla. Tüm bütçelere uygun bir dizi konaklama seçeneği vardır, Parramatta'nın en fazla seçeneğe sahip olduğunu göreceksiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi