Cenevre Özel Yerler

Cenevre Elektrik Santrali

Nehrin ortasında demirleyen 19. yüzyıl endüstriyel mimarisinin güzel bir örneği olan Cenevre'nin ikinci opera binası, 1886 yılında mühendis Théodore Turrettini tarafından içme suyu sağlamak, nehrin enerjisini yerel endüstri için kullanmak ve göl seviyesini sabit tutmak için inşa edildi. 1997 yılında restore edilen ve 985 kişilik bir tiyatroya dönüştürülen tiyatro, Grand Théâtre'den taşma ve Orchester de la Suisse Romande ve seyahat prodüksiyonlarının klasik konserlerine ev sahipliği yapıyor. Kavernöz L şeklindeki lobi, orijinal 18 türbinden ikisini korudu.

Cenevre St.Peter Katedrali

Cenevre St.Peter Katedrali

Yüzyıllarca süren dini kargaşa ve siyasi kargaşa ile yaralanan üslupsal bir melez olan bu heybetli katedral, haysiyeti bozulmadan çağlardan kurtuldu. Devasa neoklasik cephe, 12. yüzyıldan kalma Romanesk-Gotik duvarları çevreleyen 18. yüzyıldan kalma bir eklentiydi; vitray pencereler, Rohan Dükü mezarı, birkaç koro tezgahı ve 15. yüzyıl Maccabees Şapeli Calvin'in düz sandalyesine lüks alternatifler sunuyor. Onbeşinci yüzyıl çanları ve kuşbakışı şehir manzarası, Kuzey Kulesi'ne tırmananları ödüllendiriyor.

Cenevre Baur Vakfı

Cenevre Baur Vakfı

Alfred Baur'un sevgiyle korunmuş Uzak Doğu sanat koleksiyonu, 10 yüzyıldan fazla Çin seramikleri ve yeşim taşı, Japon sigara içme gereçleri, baskılar, cilalar ve kılıç parçaları - hepsi yaklaşık 9.000 nesne - kenarındaki sakin bir 19. yüzyıl şehir evine Vieille Ville. Tematik geçici sergiler bodrum katını işgal ediyor. Her odada İngilizce metinler tanıtılmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi