Bitmemiş Dikilitaş ve El Gouna

Unfinished Obelisk

Bitmemiş Dikilitaş ve El Gouna Hakkında

Aswan Bitmemiş Dikilitaş (Unfinished Obelisk)

Fatamid Mezarlığı'nın doğusunda bulunan alan, yeşilimsi dolorit toplarının hala yalan söylediği terk edilmiş bir atölyedir. Dolorit tokmaklara tutturulmuş ve taş ocağı granitinin yüzeylerini dövmek ve giydirmek için kullanılan son derece sert bir taştır. Tahta takozların sürüldüğü, daha sonra kayayı genişletmek ve bölmek için suya batırılmış yuva sıralarına dikkat edin. Eski teknikler o kadar hassastı ki, bir taş kesildikten sonra, bir tapınak duvarındaki yerine hazırlanmak için sadece son rötuşlara ihtiyaç duyuyordu.

Bu durumda, devasa dikilitaşta bir kusur keşfedildi ve ana kayaya hapsedildi. Yükseltilmiş olsaydı, diğer dikilitaşlardan daha uzun olan 137 fit yüksekliğinde ve 1.162 ton ağırlığında olurdu. Ancak taşın sırtüstü potansiyeli onu daha az etkileyici kılmaz ve eski inşaatçıların hırsı ölçeğinden çok az uzaklaşır. Sitenin Nubia Müzesi'ne 20 dakikalık yürüme mesafesinde olduğuna dikkat edin.

El Gouna

El Gouna

El Gouna tenha bir koy ve çevresindeki kaynakları tamamen dönüştüren Mısırlı bir işadamı hayalidir. 10 yıl içinde, bu bakir sahil, kurulmuş bir tatil beldesine ve 10.000'den fazla tam zamanlı sakin için bir yerleşime dönüştürüldü. Dağlarda kendi kuyuları, dalgıçların dekompresyon sorunları ile uğraşmak için hiperbarik bir odaya sahip bir hastane, dört enerji santrali, bir okul, Mısır'daki Amerikan Üniversitesi bölümü ve etkileyici bir hizmet dizisi ile donatılmış bu çevre dostu tesis kasaba pratik olarak kendi kendini idame ettiriyor. El Gouna, Kahire'nin koşuşturmacasından ve yıl boyunca turistlerin gelmesinden kurtulmak için zengin Mısırlılara ve göçmen işçilere hitap ediyor.

Bir dizi deniz suyu lagününün etrafında tasarlanan El Gouna'nın kalbi, geleneksel Mısır yerleşiminin modern bir yorumu olan Downtown olarak da bilinen el-Qafr'dır. Kuzeyde, Fransız ya da İtalyan Rivierası'nın atmosferini yeniden yaratmak için tasarlanmış milyonlarca dolarlık yatlarla dolu görkemli bir marina olan Abu Tig var. Eşlik eden oteller, daireler ve golf sahası ile ikinci, daha büyük bir marina 2010 yılında piyasaya sürüldü. El-Qafr'ın güneyi, El Gouna’nın lagün tarafı villa ve dairelerle çevrili orijinal golf sahasıdır. Ziyaretçiler 16 otel ve mükemmel su sporu aktiviteleri arasından seçim yapabilirler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi