Gandria, Zernez ve Brig, İsviçre

Gandria, İsviçre

Gandria, İsviçre

Dar sahil sokakları turistlerle dolu olsa da, küçük tarihi Gandria köyü hala tekne veya araba ile ziyaret edilmeyi hak ediyor. Gandria dik yamaçta dik bir şekilde tutunur; çiçek dolu balkonlarla çevrili birçok merdiven ve geçidi doğrudan açık su üzerinde asılıdır. Hediyelik eşya ve el sanatları mağazaları şimdi arka sokak köşelerini dolduruyor, ancak eski bir balıkçı köyünün atmosferi devam ediyor.

Gandria Museo Doğanale (Gümrük Müzesi)

Kaçakçılığın heyecan verici konusu, Gandria'nın karşısındaki Lago di Lugano'nun gölgeli güney kıyısında bulunan Museo Doganale'de hayat buluyor. "Kaçakçı Müzesi" olarak bilinen bu yer, İtalya ve İsviçre arasındaki gizli ticaretin romantik tarihini araştırıyor. Ustaca kaplar, yasadışı silahlar ve diğer kaçak mallarla kıllar. Gandria'daki iskeleden bir tekne yakalayabilirsiniz.

Zernez, İsviçre

Zernez, İsviçre

Hanın yüksek vadisinden önceki son şehir olan bu dost canlısı küçük kavşak, Val Müstair ve İtalya'ya giden Ofen Geçidi'nin üzerinden geçmektedir. Parc Naziunal Svizzer için yola çıkmadan önce yüklü şapkalar, kısa pantolonlar ve sağlam botlar spor yapan ciddi yürüyüşçüler piknik eşyalarını ve topografik haritaları stoklamaya geliyor. Kışın kros parkurları vardır. Aşağı ve Yukarı Engadine'nin Alp kayak alanlarına toplu taşıma araçlarıyla erişilebilir.

Brig, İsviçre

Dört kantonu birleştiren bir demiryolu ve yol kavşağı olan bu küçük ama yaşamsal kasaba yüzyıllardır İtalya ile ticaretin merkezi olmuştur. Genellikle sadece bir geçiş noktası olarak göz ardı edilen kasaba, birkaç saat içinde takdir edilebilecek bir mirasa sahiptir: parke taşı sokakları, dükkanlar, kafeler ve ana cazibe merkezi, masallara layık bir tüccar kalesi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi