Leukerbad, İsviçre

Leukerbad, İsviçre

Leukerbad Hakkında

4.628 fit olan Leukerbad, Fransızca Loèche-les-Bains olarak adlandırılan, Avrupa'nın en yüksek kaplıca köyüdür; gezginler, iyileştirici suları alıp ciğerlerini temizleyici dağ havasıyla doldurmak için yüzyıllardır bu Alp inzivaya yükseliyorlar. Leukerbad, daha büyük tatil yerlerine hoş bir alternatiftir ve gençleştirici sıcak mineral havuzları, rahatlatıcı bir kış après-ski seçeneğidir.

Leukerbad Hakkında Bilgiler

Leukerbad, İsviçre

Yaz, trekking ve ıslatma kombinasyonunu seven yürüyüşçüleri getiriyor. Gemmi Geçidi üzerinden yüksek irtifa geçişleri M.Ö. 500'e kadar uzanmaktadır. Valais ve Berner Oberland arasındaki eski bağlantı bir günde kolayca geçilebilir.

Kalsiyum sülfit kaplıcaları köyün altından akar, taş olukları ılık buharla doldurur, karavanları kardan uzak tutar ve her gün özel küvetlere ve halka açık havuzlara dolaşır. 1960'ların sonunda bir artrit ve romatizma tedavi tesisi kuruldu, ancak o zamandan beri lüks sağlık otelleri ve spor klinikleri tarafından gölgede bırakıldı. Leukerbad'daki en büyük iki banyo tesisi Leukerbad Therme ve Walliser Alpentherme & Spa'dır. Her ikisinde de havuzlar, çeşmeler, jakuziler, jetler ve termal su spreyleri vardır. Havlu ve bornozlar resepsiyondan kiralanabilir. Aynı kaynaktan gelen yerel musluk suyunun da sağlık yararları olduğu söyleniyor, bu yüzden bir bardak su içmeyi unutmayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi