Lozan Özel Yerler

Lozan Tasarım ve Çağdaş Uygulamalı Sanatlar Müzesi

Lozan Tasarım ve Çağdaş Uygulamalı Sanatlar Müzesi

Çağdaş tasarım müzesi şehrin bu antik mahallesinde yanlış görünüyor, ancak günlük yaşamda sanat tutkusunu gösteriyor. Geri yüklenen Maison Gaudard'da geçici ve kalıcı kurulumlar cam işleri, tekstil ürünleri ve grafiklere sahiptir. Yaratıcı ve sahne sanatları multimedya şovlarında birleşiyor.

Elysee Müzesi, Lozan

Sade beyaz duvarlar ve parke zeminler, 18. yüzyıldan kalma bir ülke malikanesinde bu müzenin bir araya getirdiği değişen çağdaş fotoğrafçılık için davetkar bir zemin oluşturmaktadır. Bazıları interaktif ve özellikle çocuklar için tasarlanmış birden fazla sergiyi izlemek için odaları, mahzeni ve tavan boşluklarını dolaşın. Siteyi çevreleyen park, gölgeli bir tezgah bulmak ve mevcut şovu eleştirmek için sakin bir yerdir.

Lozan Tarihi Müzesi

Lozan Tarihi Müzesi

Ancien-Évêché (Eski Piskoposluk), kentle ilgili hem geçici hem de kalıcı tarihi sergilere sahiptir. Mahalle tarihlerini aydınlatan yorumu ile 17. yüzyıl Lozan'ın 250 metrekarelik ölçekli modelini kaçırmayın. Ayrıca, yeniden oluşturulan 19. yüzyıl vitrinlerine bakın. Müze, 2018 sonbaharına kadar yenileme için kapalı.

Lozan St-François Meydanı

Taş döşeli meydanda büyük postane ve 13. ve 14. yüzyıllarda inşa edilen eski Franciscan Église St-François (St.Francis Kilisesi) hakimdir. 1783'den 1793'e kadar Edward Gibbon postanenin bulunduğu yerde bir evde yaşadı ve orada Roma İmparatorluğu'nun Düşüşü ve Düşüşü'nü bitirdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS YÖRESEL HALK EDEBİYATI -HALK ŞAİRLERİ VE AŞIKLAR

Idaho Park Ay Kraterleri

Yangon Gezi Rehberi